Haberler

Balıkesirspor'dan Eski Başkan Aktürk'e Suç Duyurusu

Balıkesirspor yönetimi, cezalı olduğu halde 26 Şubat'ta Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe maçına girdiği sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla belgelenen eski başkan Tuna Aktürk'ü döneminde menajerlere haksız ödeme yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulundu.

Balıkesirspor yönetimi, cezalı olduğu halde 26 Şubat'ta Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe maçına girdiği sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla belgelenen eski başkan Tuna Aktürk'ü döneminde menajerlere haksız ödeme yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulundu.

Basın Sözcüsü Umut Kırtıl, bugün düzenlediği basın toplantısında Aktürk'ün geçen sezon Gençlerbirliği maçından sonra hakem Tolga Özkalfa'ya saldırdığı gerekçesiyle 18 ay ceza aldığını, daha sonra Tahkim Kurulu'nun bu cezayı 9 aya indirdiğini hatırlatırken şöyle dedi:

"DİSİPLİN KURULU KULÜPTEN İHRAÇ EDEBİLİR"

"Ancak Denizlispor maçında tribüne girdiği için cezası yeniden 18 aya çıkarılan bu kişi, Göztepe maçında başkasının Passolig kartını kullanarak yine tribüne girdi. Bu yüzden kulübe ceza gelmesi söz konusu. Karşımızda Balıkesirspor'a sürekli zarar veren bir insan var. Yönetim kurulu olarak bu şahsı disiplin kuruluna sevkettik. Tüzüğe göre kulüpten ihraç da edilebilir. Biz bu insanların kulübe zarar vermesini önlemek istiyoruz. Hem kendilerini hem de kulübü küçük düşürüyor."

Öte yandan Tuna Aktürk dönemine ait defterleri inceleyen yönetim kurulu, eski yönetim hakkında usulsüz ödemeler yaptığı ve sahte imza kullanıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Basın Sözcüsü Umut Kırtıl, bakanlık müfettişlerinin yanı sıra bağımsız bir denetim firmasına yaptırdıkları idari ve mali incelemelerde eski yönetimin yabancı oyuncu transferlerinde yetkisiz menajerlere ödeme yaptığını, hesaplarda anormallikler olduğunu belirlediklerini öne sürdü. Umut Kırtıl, bu konuda şunları söyledi:

"HESAPLAR TEK TEK İNCELENDİ"

"Göreve geldiğimizden bu yana kulübün hesaplarını tek tek, gün gün inceledik. Bizim bulduğumuz usülsüzlükleri müfettişler de, bağımsız denetim firması da belirledi. Bunların artık bir suç teşkil ettiğini düşünerek usulsüz ödemelerle, değişik para hareketleri ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Konu yargıya intikal ettiği için fazla ayrıntıya girmek istemiyorum."

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gençlerbirliği Tolga Özkalfa Balıkesirspor Tuna Aktürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title