Haberler

Balçova Arsa Mağdurlarından İmarda Eşitlik ve Adalet Eylemi

Kurban Bayramı günü erken saatlerde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve İzmir kamuoyunda "Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen vatandaşlar, beyaz çarşaflar giyerek imarda eşitlik ve adalet için imar duası ile birlikte imar mağduru andını...

Kurban Bayramı günü erken saatlerde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve İzmir kamuoyunda "Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen vatandaşlar, beyaz çarşaflar giyerek imarda eşitlik ve adalet için imar duası ile birlikte imar mağduru andını okudu.

Avukat Mustafa Kemal Turan, Balçova Belediyesi tarafından 1970'li yıllarda imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan ve bin 898 tapulu arsayla ilgili yapılan imar planında, aynı bölgedeki bazı arsalara 3,5 emsal verilmesine karşın kendi arsalarına 1,6 emsal verildiği gerekçesiyle vatandaşların mağdur olduklarını iddia etti. Avukat Mustafa Kemal Turan, İzmir genelinde yaşanılan imar adaletsizliklerinin en bariz örneğinin Balçova arsa mağdurları olduğunu belirterek şunları söyledi: "Alınan düzenleme ortaklık payı ile verilen emsal arasında illiyet bağı olmasını talep ediyoruz. İmarda parçacı yaklaşımlar, bütünlük arz etmiyor. İmar planlarında şahsa özgü yaklaşımlar bulunulmaktadır. Nitekim, mahkeme bunu iptal etti. Biz her bayram ve her özel günde bu eylemleri sürdüreceğiz. Bugün de burada İmar Kurbanı başlığı altında açıklama yaptık."

Balçova arsa mağdurları ise artık davanın bir çözüme kavuşmasını beklediklerini belirterek, haklarını istediklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kemal Turan Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title