Haberler

Bakan Yardımcıları Mersin'de

Sağlık Bakanı Yardımcısı Kafkas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu ile Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Büyükkaya, Vali Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ile Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, bakan yardımcılarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üç değerli bakan yardımcımızı Mersin'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Şahsım ve tüm Mersin adına kendilerine Akdeniz'in incisi Mersin'e hoş geldiniz diyorum" dedi.

Bakan yardımcılarının, bakanlar nezdinde Mersin'de yürütülen projeleri yerinde değerlendirmelerinin Mersin için fırsatlar sunduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Hükümetimizin mega projelerinden olan şehir hastanelerinden Mersin Şehir Hastanesi'nin temelini, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla yarın atmış olacağız. Bu buluşmanın Mersin adına değerli ve kazançlı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya ise Mersin'in, Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer aldığını, ihracatının kalbi olduğunu belirtti.

Mersin'in, Avrupa Birliği Hibe Programları için en fazla proje üretilen illerden olduğunu hatırlatan Büyükkaya, "İnşallah Türkiye, Avrupa Birliği yolunda önemli adımlar attıkça Mersin de çok daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da Mersin'de inceleme yapacaklarını aktararak, "Bakanlığımız tarafından yapılan yatırımları yerinde incelemek, bu projelerle ilgili neler yapılması gerektiğini belirlemek, yeni projelere dönük fikir almak için Mersin'deyiz. Mersin'i sanayisi, turizmi, tarımı ile daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Bunun için hükümet olarak gerekli desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ise Türkiye'nin sağlık alanında Almanya'dan daha iyi konumda olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Amerika'da verilen hizmetlerin tamamı ülkemizde de verilmektedir. Mersin, Türkiye ve dünyada marka bir kenttir. Dolayısıyla biz Mersin'i çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak Mersin'i bölgenin sağlık merkezi haline nasıl getirebiliriz diye çalışma yürütüyoruz. İnşallah temelini atacağımız şehir hastanemizle bu konuda önemli adım atmış olacağız." - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Alaattin Büyükkaya Basri Güzeloğlu Avrupa Birliği Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title