Haberler

Bakan Öğretmenlere Şarkı Dinletti

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, katıldığı törende ilginç anlar yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk olarak Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan Mahmudiye Camii'nin açılışını yaptı. Cuma namazını burada kılan Bakan Avcı, Mahmudiye Belediye Başkanı Ayşe Güney'in 94 yaşındaki babası Cavit Güney ile 80 yaşındaki annesi Hatice Güney'i evinde ziyaret etti. Daha sonra Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Anadolu Üniversitesi 'Yunus Emre Kampüsü'nde düzenlenen Türkçe Öğretimi Semineri'nin kapanış törenine katıldı.

Bakan Avcı törene görev yaptıkları çeşitli ülkelerden gelerek katılan Türk öğretmenlere hitaben konuşma yaptı. Bakan Avcı, "Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizler yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerini yaşamaları bağlamında ulvi bir hizmet görüyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan çocuklarımıza ne kadar önem veriyorsam yurt dışında yaşayan çocuklarımız da bizim için o kadar kıymetlidir. Bu çocukların Türk dilini öğrenmesini, unutmamasını, kendini Türkçe ifade edebilmesini sizler sağlıyorsunuz. Türk kültürünün yaşatılmasında vermiş olduğunuz emekler bizim için çok önemli" dedi.

Nabi Avcı, konuşmasının ardından öğretmenlere sertifikalarını verdi. Bakan Avcı sertifika töreninde, "Sesim güzel olsaydım kendim söylemek isterdim. Size öyle bir eziyet etmeyeceğim, ama sizin de yurt dışında sık sık dinlediğiniz bir şarkıyı bugünün anısına size armağan etmek istiyorum" diyerek, cep telefonundan Melike Demirağ'ın seslendirdiği 'Şimdi İstanbul'da olmak vardı' şarkısını dinletti.

Sertifika töreni boyunca Bakan Avcı'nın koruması mikrofonu telefona tutarak, tüm salonun bu şarkıyı dinlemesini sağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Güney Mahmudiye Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title