Haberler

Bakan Koca'dan CHP'nin soru önergesine yanıt: Her ay 400 hekimimiz istifa ediyor

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin katıldığı canlı yayında hekim istifalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yönelttikleri soru önergesine verdiği yanıtla 35 ayda 13 bin 557 hekimin istifa ettiği bilgisini verdiğini aktaran Şahin, bu yanıtın da ayda 400 hekimin istifa ettiği anlamına geldiğini söyledi.

Katıldığı televizyon programında sağlık sistemi ve hekimlerin istifasına dair çarpıcı bilgiler veren CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 13 bin 557 hekimin kamudan istifa ettiğini söyledi.

BAKAN KOCA'DAN CHP'NİN SORU ÖNERGESİNE YANIT

Sayıyı CHP'nin soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aldığını belirten Şahin, "Günlük 400 hekim istifa ediyor" dedi.

Bakan Koca'dan CHP'nin soru önergesine yanıt: 36 ayda 13 bin 557 hekimimiz istifa ettiCHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin.

"HER AY 220 HEKİMİ YURTDIŞINA KAYBEDİYORUZ"

Şahin'in yayında kullandığı ifadelerin tamamı şöyle; "1 Ocak 2020'den itibaren kaç hekim istifa etti diye sorduk. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 35 aylık süreçte 13 bin 557 hekim istifa etmiş. 35 aya böldüğümüzde her ayda 400 hekimin istifa ettiği ortaya çıkıyor. Bu hekimlerimizin kaçının yurt dışına gittiğini de yapılan araştırmalardan görebiliriz. 11 ayda 2 bin 417 hekim yurtdışına gitmek için başvuru yaptı. Her ay 220 hekimi yurtdışına kaybediyoruz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Fahrettin Koca Fikret Şahin Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (33)

ismail athan:

ülkede hekim değil hain yetişiyor ülkenin vatanın sahibi olmaktansa ecnebinin köleliğin seçiyorlar

107
121
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Bu fakir milletin parasıyla okuyan doktorlar, istifa etmek elbette yasal hakkınızdır. Ancak millete borcunuzu ödeme yılı 10 yıl olmalıdır. Aynı askerler gibi sizinde millete borcunuzun zamansal bir karşılığı olmalıdır.

114
81
yanıtYanıtla
ERKAN :

NERDE SENİN PARANLA OKUYORLAR ANLAYAMADIM. ADAM SIRF TIP OKU DİYE SANA BORÇLANAMAZ. ADAMLAR DAYAK YİYOR ADLİ KONTROL ŞARTIYLA DAYAK ATANI SERBEST BIRAKIYORSUN SONRADA FAKİR MİLLETİN PARASIYLA OKUYORMUŞ. BABASI OKUTTU ONU BABASI

yanıt57
yanıt55
Doğrucu Mahmut:

Milletin parasıyla mı?Sadece anatomi atlası 1500 TL .Var sen diğer masrafları düşün.Allah akıl versin

yanıt34
yanıt19
Masum Adam:

Adamlar gece gündüz demeden 5-6 sene okuyor . Birde zorunlu hizmet şartı mı koşulacak ? Nasıl bi mantık bu anlamadım . O zaman her mesleği yapana zorunlu şart koşulsun . Onlarda vatandaş

yanıt51
yanıt24
Narter Nart:

Erkan. seni amerika mı okuttu. Almanya mı. manipule etme bana değil. MİLLETE. MİLLETE. bıçak parası isteyenler olduğunu da duyuyorum. Sırada fakir milleti soyanlara geleceğim.

yanıt21
yanıt17
ercan gurbhetchi:

ABD de, ingiltere de vs tıp "devlet üniversiteleri" çok pahalı. 40-80 bin dolar arası yıllk. TR de Tıp bedava. Burada bedava oku git ne güzel:)

61
77
yanıtYanıtla
ERKAN :

gürcistandan gel 7 kat bulgaristandan gel 10 kat değer kazansın paraları, sınırdan geç burada ne var ne yok götür. bu güzel mi peki?

yanıt9
yanıt8
Zübeyir Kıvrak:

ŞU AN İTİBARİ İLE ŞEHİR HASTASİNDEYİM BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM ÇOK GÜZEL HİZMET VAR BAZI AKSAKLIKAR OLABİLİR BU KADAR KARAMSAR YORUMU HANGİ BİLGİYE DAYANARAK YAPIYORSUNUZ ANLAMADIM İŞİN İÇİNDEYMİŞ GİBİ ATIP TUTUYORSUNUZ

76
46
yanıtYanıtla
vatandaş :

Faydasız ,amaçsız ,eğitimsiz insanlar dolulmuş yine başlığa..sevgili doktorlarımız sizin altın bilezik mesleğiniz var bu faydasız ,vatana millete katkısı olmayan niteliksiz insanların yorumlarını dikkate almayın.. unutmayın sizler o kadar emek verirken buradaki insanlar amaçsızca faydasızca yaşıyordu

92
29
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title