Haberler

Bakan Hayati Yazıcı: Hiç Kimse Silahla Tehdit Ederek Bu Devlete ve Hükümete Birşey Yaptıramaz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin 30 yıldır mücadele edilen terör olduğunu ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin 30 yıldır mücadele edilen terör olduğunu ifade ederek, "Hiç kimse elinde silah, vatandaşı, aynı coğrafyada yaşadığı insanın can güvenliğini tehdit ederek bu devlete, bu hükümete bir şey yaptıramaz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kongerede partililere hitap eden Yazıcı, merkezine insanı yerleştiren AK Parti'nin kimliğinin muhafazakar demokrat olduğunu belirterek, "Türk siyasi yelpazesinde yer almış ve hayatını sürdüren siyasi partiler o yelpazenin bir yerinde yer alır. Bizim partimizin kimliği muhafazakar demokrattır. Ama kesinlikle tutucu, statükocu bir parti değiliz. Hükümet olarak icraatlarımızı gerçekleştirirken statükolara ne denli karşı olduğumuzun çok somut örnekleri var. Bir de bizim omurgamız var. Omurgamız da teşkilatımızdır" dedi.

Türkiye'yi 3 Kasım 2002'de o günkü koşullarla devraldıklarını ve bugüne taşıdıklarını ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama o günden bugüne öyle kolay, tıpış tıpış gelmedik. Engelleri aşarak geldik. Türk siyasetine önemli kazanımlar gerçekleştirdik. Türkiye'de 2007 yılında 27 Nisan e-muhtırası var. Buralara kolay gelmedik. Bugünlere gelmemizde milyonlarca insanımızın gözyaşı ve duası var. Böyle bir Türkiye'yi teşkilat mensupları ve aziz milletimizin desteği ile sırtlamış götürüyoruz. AK Parti'ye 2008 yılında kapatma davası açıldı. Biz Türkiye'ye önemli kazanımlar sağladık derken hiçbir zaman duraksamadık, karamsarlığa düşmedik. Türkiye'nin kat ettiği ilerlemeyi, bu muazzam gelişim ve dönüşümü Türk vatandaşı olup yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelenler daha iyi biliyor. Hatta yabancılar da bunu daha iyi anlamaya başladı. Salı günü muhalefet partilerinin grup salonlarında yaptıkları konuşmalara bakın, o zaman kim vicdanlı kim vicdansız karar verin."

DEVLET HİÇ KİMSENİN SİLAH ZORUYLA HERHANGİ YÖNDE ADIM ATMAZ

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisinin 30 yıldır mücadele edilen terör konusu olduğunu belirterek, "Türkiye'de her sorunu ele alan bir anlayışa sahibiz. Herhangi bir sorunu bir kenara koymadık. Ülkemizin sorunu hepimizin sorunudur. Millet bu görevi bize verdi ise, o sorunu çözmek bizim görevimizdir. 'Bunu birlikte çözelim' dedik ve konu ile ilgili en küçük bir şey varsa ona değer verdik. Bizi anlamayanlar, anladıkları halde başka söylemde bulunanlar oldu. Biz bu konuda kararlıyız. Hiç kimse elinde silah vatandaşın, aynı coğrafyada yaşadığı insanın can güvenliğini tehdit ederek bu devlete, bu hükümete bir şey yaptıramaz. Hiç bir hükümet, hele o devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise hiç kimsenin silah zoruyla herhangi bir yönde atım atmaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Kendisini Kürt olarak ifade eden vatandaşları ayırt ederek mücadelemizi sürdürüyoruz. Siz KCK diyeceksiniz, onun adına siyaset diyeceksiniz. Ama onu açıp baktığımız zaman devletin içinde devlet yapısı öngörülmüş bir sözleşmeyi siyaset olarak kabul edemezsiniz. O sözleşmede ayrı bir parlamento, icra organı, mahkemeler, halk meclisleri öngörülmüş. Bunlara tolerans mı tanıyacağız Herkes hakkını, hukukunu milletin yegane meclisi olan TBMM'nin kabul ettiği kanunlar çerçevesinde aramak durumundadır. Onun için hiç kimsenin başka şekilde davranma lüksü yok. Şimdi yapılan bu. Terörü, teröristi ayıracaksınız, diğer alanda yaşanan sorunları da zaten çözüyoruz. Şayet sorun o ise şimdi TRT'nin Kürtçe yayın yapan bir kanalı var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title