Haberler

Bakan Günay, Minik Ressam April Deniz'in Resim Sergisini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, minik ressam April Deniz'in 'Koca Yağmur Ormanları Saçlı Kız' isimli resmini, ilk Türk kadın opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy'a benzetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, minik ressam April Deniz'in 'Koca Yağmur Ormanları Saçlı Kız' isimli resmini, ilk Türk kadın opera sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy'a benzetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mustafa Necati Evi'nde Doğa Koleji tarafından düzenlenen 'Dünya Çocukları Resim Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Günay, yaptığı konuşmada, tarihe, kültür ve sanatın çeşitli alanlarına bir eğitim kurumunun ilgi göstermesinin geleceğin güzel biçimlenmesi açısından son derece güzel bir katkı olduğunu söyledi. Günay, " Macaristan'dan konuklarımız var. Çok güzel kardeş bir ülkedir Macaristan. Tarihte de çok yakın ilişkilerimiz var. Geride bıraktığımız 3-4 gün içinde

Macar mevkidaşlarımla birlikte çok sayıda ortak etkinlik yaptık" dedi.

Günay, törende bulunan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Günay, yarışmada dereceye giren çocuklara hediyelerini vererek, çocukları kutladı. Törene katılan öğrenciler, bir halk oyunları gösterisi yaptı. Günay, folklor gösterisi sonrası resim sergisini gezdi. Öğrenciler, Günay'a hediye ve çiçek takdim etti.

"BU RESMİ MERHUM SEMİHA BERKSOY'A BENZETTİM"

Bakan Günay, daha sonra Resim Heykel Müzesi'nde April Deniz isimli 13 yaşındaki öğrencinin sergisini gezdi. Sergideki resimler hakkında bilgiler alan Bakan Günay, Deniz'in resimlerine çeşitli benzetmelerde bulundu. Günay, Deniz'in 'Koca Yağmur Ormanları Saçlı Kız' isimli resmini, ilk Türk kadın opera sanatçısı ve ressam merhum Semiha Berksoy'a benzettiğini söyledi. Bakan Günay, minik ressam Deniz'e bir hediye vererek kendisini tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Semiha Berksoy Ertuğrul Günay Mustafa Necati Macaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title