Haberler

Bakan Ersoy, Kız Kulesi'ndeki durumun vahametini böyle anlattı: Hortum çıksa kuleyi götürürdü

Güncelleme:

Televizyonda bir canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan "Kız Kulesi yıkıldı" iddialarına değindi. Ersoy, "Şu an Marmara Denizi'nde bir hortum çıksa, kuleyi alıp götürürdü. Biz de bunun önüne geçmek için restoran sürecini başlattık. Birçok uzman isimle çalışmalar yürüttük ve bünyemize dahil ettik. Betonarme bölüm özgün malzemeyle yeniden yapılıyor." dedi.

İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi'nde Eylül 2021'den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışması devam ediyor. Anca restorasyon halinde olan Kız Kulesi'nin son görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Kimileri yapının yıkıldığını öne sürmüştü. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı iddiaları yalanlamıştı.

"UZMAN İSİMLERLE ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK"

Bu sabah NTV ekranlarında canlı yayına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. ''80 yılda yapılan yanlışları düzeltiyoruz'' diyen Ersoy, "Kız Kulesi'nin geçmişine bakmak gerekiyor. 40'lı yıllarda bir yangın çıkıyor ve sonrasında da restorasyona alınıyor. Beton ağır bir malzeme, yapıya yük biniyordu. Şu an Marmara Denizi'nde bir hortum çıksa, kuleyi alıp götürürdü. Biz de bunun önüne geçmek için restoran sürecini başlattık. Birçok uzman isimle çalışmalar yürüttük ve bünyemize dahil ettik." ifadelerini kullandı.

"MÜZEKART'LA GİRİLEBİLECEK BİR İŞLETME OLACAK"

Ersoy açıklamalarına şöyle devam etti: "Betonarme bölüm özgün malzemeyle yeniden yapılıyor. Yapılacakları basın lansmanıyla Eylül 2021'de anlattık. Özgün duvarları yıkılması, aslını koruyoruz. Denizin altında da binayı etkileyen boşluklar vardı. Hocalar acilen müdahale edilmesini raporladılar. Biz de özgün şeklini koruyarak restorasyon sürecine başladık. Sürecine girildiğinde kolonlar kirişlerin birbirine bağlı olmadığını ya da deniz kumunun kullanıldığını gördük. Süreç de bu yüzden uzadı. 80 yılda yapılan yanlışları düzeltiyoruz ve bittiğinde de Müzekart'ın geçerli olduğu bir işletme olacak''

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Lider onbes onbes:

Hersey talan edildi.bir tek kiz kulesinin yikilmasina mi sasiricaz....

204
236
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Bu hangi kafa ya. Adamlar restore etse suç etmese suç.

yanıt0
yanıt0
Bilir Kişi:

Bunun için dahi yok çaldılar yıktılar dediler. O derece beyin fakiri bir güruh var memleketimizde...

217
167
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

nasıl olduda hatırladınız tarihi eserleri korumayı nerdeydiniz 22 yıldır yol,köprü yapmaktan bıkmadınız

155
225
yanıtYanıtla
Sahi :

Boş yapma akp nin restore ettiği tarihi Eseler’i sabaha kadar saysan bitiremezsin.

yanıt0
yanıt0
mahalle sakini:

Yolların köprülerin altyapı üst yapıların yanında depreme dayanıksız milyonlarca evi okulu hastaneyi devlet binalarını yenilemekle meşguldü. İstersen gidip Ak partiden önce yapılan ilk depremde yıklacak çürük binalarda oturabilirsin kimsenin umurunda değilsin.

yanıt0
yanıt0
Qwe Qwe:

Sanki kötülük yapmışlar. Yol köprü medeniyettir. Bunun dışında gayet te restorasyon çalışmaları yapildi tarihi eserlerimize. Biraz araştırın öyle muhalefet olun. Herşeye istemezük zihniyetinden çıkın kendinizi biraz aşın artık 2022 yılındayız

yanıt0
yanıt0
Hsn:

çok eseri restore ettiler yurtdışından getirdiler,eleştireceksen mantıklı eleştir ihtiyaç olan heryere tabiki yol köprü yapılacak ,sizin gibileri tek şeritli yollarda çamur içindeki sokaklarda yaşatmak lazım,keşke ulaşıma dahada ağırlık verilse özellikle büyükşehirlerde

yanıt0
yanıt0
Bekir ÖZDEMİR :

Siz de bi bitmediniz.

yanıt1
yanıt0
Doğuş:

Başı hortuma gelmesin. Neden başlamadan önce bu açıklamayı yapmadınız da şimdi gerek duydunuz.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title