Haberler

Canice öldürülen Aylin Sözer'in öğrencilerinden "Erkek Şiddetine Hayır" eylemi

Güncelleme:

Maltepe'de eski sevgilisi Kemal Ayyıldız tarafından vahşice öldürülen öğretim görevlisi Aylin Sözer'in öğrencileri "Erkek Şiddetine Hayır" diyerek eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ilgar Jahet, "Her gün bir caninin katlettiği kadın olmak istemiyoruz" dedi.

Maltepe'deki evinde feci şekilde öldürülen öğretim görevlisi Aylin Sözer için bugün çalıştığı üniversitenin kampüsünde öğrencileri 'Erkek Şiddetine Hayır' diyerek eylem yaptı.

Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in öğrencileri bugün çalıştığı üniversitenin kampüsünde basın açıklaması yapıldı. Öğrenciler "Yaşamak İstiyoruz", "Bu Ülkede Bir Kadın Yakılarak Öldürüldü", "Kadın Cinayetleri Bir An Önce Son Bulsun" yazılı dövizlerle Aylin Sözer öldürülmesini protesto etti.

"HER GÜN BİR CANİNİN KATLETTİĞİ KADIN OLMAK İSTEMİYORUZ"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ilgar Jahet, "Aylin Sözer hocamız bir cani tarafından katledildi. Bu durumun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Aylin hocamızın bizlere dersi olduğu saatte acı haberi aldık. Hayattan koparılan kadın bizim hocamız. Aylin hocamız ve daha niceleri için burada toplandık. Aylin hocamız kameraya gülümseyerek bizlere ders anlatacaktı. Hocamızın öldürülmesi ne ilk ne de son. Türkiye'de her gün birçok kadın şiddete, istismara tacize ve tecavüze uğruyor. Genç kadınlar parlak hayallerimizin ve hedeflerimizin doğrultusunda ilerlemek isterken her gün bir caninin katlettiği kadın olmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Türkiye'yi sarsan cinayetin ardından gözaltına alınan Kemal Ayyıldız, emniyet işlemlerinin ardından hakkında, "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Kemal Ayyıldız, savcılık sorgusunun ardından, "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, sorgusunun ardından Ayyıldız'ın tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (1)

Adil:

Cinayete bahane bulunamaz. . . . . . Kadın cinayetleri durdurulsun. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title