Haberler

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'a büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

Güncelleme:

Batman'da 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi, mezun olduğu Edremit ilçesindeki Körfez Anadolu Lisesi'ne verilmek istendi. Ancak Edremit Lisesi Mezunlar Derneği, isim değişikliğinin iptali istemiyle mahkemeye dava açtı. Okul yeniden Körfez Anadolu Lisesi adını aldı. Dernek yönetimi okulun devlet tarafından inşa edilmediğini, bu nedenle isminin değiştirilmemesi gerektiğini savunuyor. Sürecin devam ettiği öğrenildi.

Hain terör örgütü PKK tarafından 9 Haziran 2017'de Batman'da gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen ve geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye'de anılan Şenay Aybüke Yalçın'ın kemiklerini sızlatan olaylar yaşanıyor. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki yer alan ve eski adıyla Edremit Lisesi, son adıyla da Körfez Anadolu Lisesi'ne, okuldan mezun olan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi verilmek istendi.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran şehit öğretmenin anne ve babası, okula kızlarının adının verilmesi talebinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmaların ardından okulun adı "Şehit Öğretmen Aybüke Şenay Yalçın Anadolu Lisesi" oldu.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

MAHKEMEYE BAŞVURUP ŞEHİDİN ADINI KALDIRDILAR

Ancak, okula şehidin isminin verilmesine karşı çıkan Edremit Lisesi Mezunları Derneği, okulun devlet tarafından değil ilçenin önde gelen sakinleri tarafından inşa edildiğini belirterek, şehidin isminin verilmemesini talep etti. Okulun isminin değiştirilmesinin ardından mahkemeye başvuran dernek üyeleri, mahkeme kararıyla okulun ismini yeniden Körfez Anadolu Lisesi olarak değiştirtti.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

"DAVAYI ISRARLA GERİ ÇEKMİYORLAR"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, ısrarla geri çekilmeyen davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Bir taraftan Aybüke kızımızı anarken, onu hatırlarken, bir taraftan da Edremit'te kendisinin isminin mezun olduğu okula verilmesinden rahatsız olanların açtığı davanın geri çekilmemesini de takip ediyoruz. Özellikle şehidimizin babası dün yaptığı açıklamada üzüntülerini belirtti. Edremit gibi bir yerde şehidimizin isminin okuldan kaldırılmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Bu davanın geri çekilmesini istiyoruz. Fakat ısrarla dava geri çekilmiyor. Bu davayı sürdürüyorlar. Edremit'te şehidimizin isminin Anadolu Lisesine verilmesinin önüne hiç kimse geçemeyecek" ifadelerini kullandı.

Ülke kamuoyunun yakından takip ettiği süreçte Edremit Lisesi Mezunlar Derneği yönetiminin geri adım atmaması kamu vicdanını rahatsız etti. Vatandaşlar, yaşananların şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aybüke Yalçın Milletvekili Edremit Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title