Haberler

Avrupa Koleji'ne UNESCO Blim Ödülü

Güncelleme:

"En İyi Kampanya Ödülü"nü Avrupa Koleji Çekmeköy Kampüsü 5-A sınıfı öğrencileri aldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) 2012 yılı için "Bilim ve Kültür Yolu ile Suyun Sürdürülebilirliği" temasının işlenmesi kararının ardından yapılan yarışmada birinciliği Avrupa Koleji öğrencileri kazandı. Söz konusu temanın işlendiği projeler arasında "En İyi Kampanya Ödülü"nü Avrupa Koleji Çekmeköy Kampüsü 5-A sınıfı öğrencileri aldı. Öğrenciler "suyun çocukları" isimli proje ile yarışmaya katıldılar.

13 ülke tarafından yürütülen projenin Türkiye'de gerçekleştirilen yarışmasına ülke çapında 50'den fazla okulun öğrencileri katıldı. Yarışma jürisi; öğrencilerin hazırladığı materyal, bilimsellik, kendini ifade etme ve amaca uygunluk gibi birçok kriter üzerine projeleri değerlendirdi. Birinciliği kazanan Avrupa Koleji öğrencileri projelerinde su ile ilgili olarak; suyun insan hayatı için önemi, suyla ilgili atasözlerimiz, suyun şifası ve su kirliliği olmak üzere dört ana başlığı inceledi. Avrupa Koleji geçen yıl da kültürler arası diyalog ve bilim yolu ile sürdürülebilirlik çalışmasında "En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü"nü kazanmıştı.

Ödül Alan Projenin Öğrencileri:

Ali Arda Yılmaz

Ece Erarslan

Duru Meçcan

İlteriş Kaan Özcan

Elif Naz Koca

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Çekmeköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title