Haberler

Astsubayların Özlük Hakları

TBB Başkanı Feyzioğlu: "İnsanları ailelerinin yanında ezen, ikinci sınıf hissettirmeye kalkışan her türlü uygulamanın karşısındayız. 'As'subaylarımızın yanındayız, haklı taleplerini sonuna kadar destekliyoruz"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, insanları ailelerinin yanında ezen, ikinci sınıf hissettirmeye kalkışan her türlü uygulamanın karşısında ve astsubayların yanında olduklarını belirterek, haklı taleplerini sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Binici ve Selçuk Çapar ile Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Erkan Akkuş, TBB'yi ziyaret etti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşen TEMAD yönetimi, astsubayların çalışırken ve emeklilikte yaşadıkları sorunları dile getirerek, TBB'nin desteğini istedi.

Görüşmede, TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, öncelikli sorunlarının görev ve makam tazminatları, intibaklar, emekli maaş yüzdeleri, personel-kadro düzenlemeleri, disiplin kanunu olduğunu belirtti ve astsubaylara yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmesi gerektiğini kaydetti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da astsubayların sorunlarını bildiklerini ve desteğe hazır olduklarını dile getirerek, astsubayların tazminat konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

"Aynı helikopterde bulunan subaya verilen uçuş tazminatının astsubaya verilmeyerek Azrail'in yapmadığı ayrımı devletin yaptığını" belirten Feyzioğlu görüşmede, şunları kaydetti:

"Bir subayın aldığı tazminat neyse o subayın yanında uçan 'as'subayın da o tazminatı alması gerekir, aksi kabul edilemez. Azrail ayırım yapmıyor. Askerde sivilleşme diyorum. Bundan kastım, asker de olsa kişilerin insan haklarına sahip olduğu ve birinin diğerini ezme hakkının bulunmadığı, mesleğin ya da faaliyetin özelliğinden gelen disiplin hükümlerinin ezmek şeklinde uygulanamayacağıdır. Faaliyetin gereği olan hiyerarşi dışında orduevleri, yemek yenilen yerler, vesaire sınıflara ayrılamaz. Bu çerçevede askerde sivilleşme ve sivilleşmenin karşılığı olan ayrımcılığın önlenmesi noktasında ne isteniyorsa destek vereceğiz. İnsanları ailelerinin yanında ezen, ikinci sınıf hissettirmeye kalkışan her türlü uygulamanın karşısındayız. 'As'subaylarımızın yanındayız, haklı taleplerini sonuna kadar destekliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Ahmet Keser Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title