Haberler

Assan Panel, Eapp'nin Yönetimine Seçildi

Güncelleme:

EAPP'nin (European Association for Panels and Profiles) yönetim kuruluna seçilen Assan Panel, bu pozisyonu kazanan Türkiye'den ilk şirket oldu.

Assan Panel, panel ve profil sektöründe dünyadaki en büyük sektörel örgüt olan EAPP'nin (European Association for Panels and Profiles) yönetimine getirilen Türkiye'den ilk şirket oldu. EAPP'nin geçtiğimiz günlerde Barcelona'da gerçekleşen yıllık genel kurul toplantısında, Assan Panel Genel Müdürü Ulvi Kadakal yapılan oylama sonucunda yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Kadakal, 6 üyeden biri olarak derneğin yönetim kadrosunda görev alacak.

Avrupa pazarının hemen hemen tamamına, dünya panel ve profil pazarının ise yüzde 80'ine hakim olan EAPP'nin, üretici konumunda 25 asıl üyesi, tedarikçi ve yan sanayici statüsünde 18 üyesi bulunuyor. EAPP, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Standardlarını yayınlayan CEN tarafından sektörel muhatap olarak kabul edilen tek kurum özelliği taşıyor. Panel ve profil sektöründeki tüm standart, yönetmelik, kalite ve belgelendirme süreçlerinde bünyesindeki komiteler ile aktif ve karar verici rol oynuyor. Avrupa Birliği tarafından panellerde CE işaretlemesi sürecini denetleyen ve onaylayan tek kurum olmasının yanında, kendi geliştirdiği EPAQ (Avrupa Kalite Belgesi) uygulaması ile diğer sanayi sektörlerine örnek teşkil ediyor.

Greenguard Gold ve LPCB sertifikalarını alan ilk ve tek firma

Türkiye'de panel sektörünün lideri Assan Panel, sandviç panel pazarının en çok tercih edilen markası olarak 26 yıldır çatı ve cephe panelleri ve trapezleri üretimini gerçekleştiriyor.

Kaliteli ve uluslararası güvenlik sertifikalarına sahip ürünleriyle yurtiçi satışlarında ulaştığı başarıyı dünya pazarlarında da yakalayan Assan Panel, üretiminin yüzde 25'ni ihraç ediyor. Kalite anlayışı ile bulunduğu sektöre yön veren Assan Panel, üretim, satış, satış sonrası hizmetler süreçlerini kapsayan kalite anlayışını ISO 9001:2008 belgesini 2006 yılında alarak tescil etti. Assan Panel, yeşil binaların kullanımına uygun UL Greenguard Gold sertifikasının yanında, yangın dayanımı konusunda en yetkin kurumlar olan FM Global ve LPCB'den de en geniş kapsamlı sertifikalara sahip. UL Greenguard ve Greenguard Gold sertifikasını panel sektöründe alan ilk firma olmanın gururunu yaşayan Assan Panel, bu sayede iç mekanlarda kullanılması için ürettiği ürünlerin çok daha sağlıklı mekanlar oluşturduğunu ve kimyasal emisyon kriterine uygunluğunu belgeleri ile garanti ediyor. Bağımsız ve saygın sertifikalandırma kuruluşlarından aldığı bu belgeler ile uluslararası alanda da güven veren marka olmayı sürdürüyor.

Sürdürülebilir, yeşil binalar inşa ediyor

Assan Panel, Türkiye'de Tuzla, İskenderun ve Balıkesir'de kurulu bulunan üç fabrikası ve 4 sürekli üretim hattının yanı sıra, yurtdışında yüzde 100 sermaye ile kurduğu Ürdün panel üretim tesisi ile yılda 18 milyon metrekare sandviç panel üretim kapasitesine sahip. Şirket, son 3 yıldır ürün gamına polikarbonat ışıklıkları da ekledi.

Yüksek güvenlik standartlarıyla ve çevreye duyarlı üretim anlayışıyla çalışan Assan Panel, yangın güvenliği sağlayan poliüretan, PIR (poliizasiyanurat), taşyünü yalıtım malzemelerini ürünlerinde kullanarak sürdürülebilir binaların inşa edilmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Güncel Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title