Haberler

Aslı Baş Davasında Adli Tıp'tan Dosya Beklenecek

Mıss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen turizmci Ahmet Bayer ile biri tutuklu iki oğlu ve delilleri kartmaktan 7.5 yıl...

Mıss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen turizmci Ahmet Bayer ile biri tutuklu iki oğlu ve delilleri kartmaktan 7.5 yıl hapsi istenen yardımcıları Murat Umirov'un yargılanmalarına Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti, mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek dosyanın beklenmesine ve tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak TCK'nın 82/1. maddesini içeren 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer (56) ile oğlu Volkan Bayer (24) ve tutuklu oğlu Hakan Bayer (26) ve TCK'nın 281. maddesini içeren 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapsi istenen yardımcıları Murat Umirov'un (35) yargılanmalarına bugün Muğla. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, sanık turizimci, işadamı Ahmet Bayer, oğulları Volkan Bayer, tutuklu Hakan Bayer, villada yardımcı olarak çalışan Murat Umirov, Bayer Ailesi'nin avukatları Hatice Cebeci, Atilla Kaan Komut, Duygun Yarsuat, Mustafa İlker Gürkan ile manken Baş'ın babası Mehmet Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü, İbrahim Ateş ve Faruk Zorba katıldı. Duruşmayı Bayer Ailesi'nin 20 yakını da izledi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hakan Bayer, bir yılı aşkın süredir cezaevinde kaldığını, kendisini suçlayacak hiçbir delilin bulunmadığını ileri sürüp, tahliyesini istedi. Bayer, "Neden tutuklandığımı hangi deliller doğrultusunda cezaevinde tutulduğumu bana açıklanmasını istemek en doğal hakkım. Olayla ilgili olmamama rağmen en ağır şekilde cezalandırılıyorum. Cezaevinde geçen günlerimin hesabını kim verecek?" dedi.

Baba Ahmet Bayer de adalete her zaman güvendiklerdini vurgulayarak, "Ancak, geciken adalet adalet olmaktan çıkıyor. Oğlum, suçsuz yere bir yıldan fazla tutukluluk yaşıyor. Oğlumu suçlayacak hiçbir delil yok. Adalet tecelli ettiğinde bu yine oğlum için adaletsizlik olacaktır. Vicdanınıza sesleniyorum, sizler de anne ve babasınız. Gerçekler ortaya çıkıncaya kadar Hakan'ın tutuksuz yargılanmasını istiyorum" dedi.

Sanıkların dinlenmesin ardından mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek dosyanın beklenmesine ve tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Umirov Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title