Haberler

Aski Abonelerini Uyardı Sayacınızı Çaldırmayın

Aski Genel Müdürü Vatandaşları Uyararak, "Borcunuz Var, Sayaçları Sökeceğiz" Yalanıyla 240 Abonenin Sayacının Çalındığını Söyledi.

ASKİ Genel Müdürü vatandaşları uyararak, “Borcunuz var, sayaçları sökeceğiz” yalanıyla 240 abonenin sayacının çalındığını söyledi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralılardan “Komşunuzun borcu var. Su sayaçlarınızı sökeceğiz” diye ev ve işlerine gelen kişilere karşı dikkatli olmalarını istedi. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, “Yaptığımız araştırmada sayaçların, üzerindeki sarı metal için çalındığını tespit ettik. Piyasa değeri 3 ile 4 lira arasında değişen bu metali hurdacılara satıyorlar” dedi.

Farklı yöntemler

ASKİ’ye yapılan şikayetler sonucunda hırsızların çok farklı yöntem kullandıklarının belirlendiğini anlatan Kılıç, en ilginç olanının ise ASKİ’den geldiklerini söyleyen kişilerin “Komşunuzun su borcu var. Bu nedenle sayaçları söküp götüreceğiz” demeleri olduğunu söyledi. Kılıç, bir kişinin su borcu yüzünden aynı apartmanda oturan diğer abonelerin su sayacının sökülmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirterek, vatandaşların bu tip kişilerden kimliklerine bakmalarını istedi.

240 sayaç söküldü

Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut ve Kazan ilçelerinden sayaçlarının söküldüğü şikayetini aldıklarını kaydeden Kılıç, bu sayaçların ikinci el olarak kullanılmasının mümkün olmadığını, çünkü abonelerin sayaçlarını ASKİ’ye kayıt ettirmelerinin zorunlu olduğunu söyledi. Kılıç, yapılan başvurular neticesinde son aylarda 240 adet sayacın çalındığını tespit ettiklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title