Haberler

Askerlik Yaptığı Elazığ'a Gelerek Şehitliği Ziyaret Etti

İstanbul'da ikamet eden 22 yaşındaki Oğuz İkiz, vatani görevi sırasında görevli olduğu şehitliğe gelerek ziyarette bulunması dikkat çekti.

İstanbul'da ikamet eden 22 yaşındaki Oğuz İkiz, vatani görevi sırasında görevli olduğu şehitliğe gelerek ziyarette bulunması dikkat çekti. Şehit aileleri, sivil olarak gördükleri İkiz'e sarılarak birlikte dua etti.

Elazığ Merkez Komutanlığında 92/2 tertip askerlik yapan Oğuz İkiz, terhis olduktan sonra memleketi İstanbul'da gitti. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bugün uçakla Elazığ'a gelen 22 yaşındaki İkiz, vatani görevini yaptığı şehitliğe gitti. İkiz, 17 mayıs 2012'de Hatay Dörtyol'da operasyon sırasında şehit düşen jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve diğer şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehit aileleri daha önce askeri üniforma ile gördükleri İkiz'i sivil olarak görünce şaşırdı. İkiz, aile ile sarılarak şehitler için dua etti.

Kendisinin burada şehitlik görevlisi olarak vatani görevini tamamladığını belirten İkiz, "Şehit ailelerini ziyaret geldim. Burada olmaktan gurur duyuyorum. sadece benin değil herkesin gelmesi lazım. Şehitlerimizi unutmamamız lazım" dedi.

Daha sonra şehitlikte resmi tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, protokol üyeleri, şehit aileleri ve askeri erken katıldı. Saygı duruşu ve saygı atışı ile başlayan törende dua edildikten sonra Vali Koçak ve Komutan Akbaş ziyaretçi defterini imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri ve şehit aileleri şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Elazığ Merkez İstanbul Politika Güncel Haberler

title