Haberler

Artvin'de Atabarı Kayak Merkezi'nde Telesiyej Törenle Açıldı

Artvin İl Merkezi’ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan Atabarı Kayak Merkezi’nde yapımı biten Telesiyej tesisinin açılışı büyük bir törenle gerçekleşti.

Artvin İl Merkezi'ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan Atabarı Kayak Merkezi'nde yapımı biten Telesiyej tesisinin açılışı büyük bir törenle gerçekleşti. Telesiyej açılış töreninde telesiyejde aşırı yüklenmeden dolayı bir süreliğine arıza yaşanınca telesiyeje binen bir çok protokol mensubu ve vatandaş mahsur kaldı.

Artvin Mersivan Atabarı Kayak Merkezi'nde gerçekleşen açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Ak Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Ak Parti Artvin Belediye başkan adayı Mehmet Kocatepe, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve çok sayıda Artvin halkı katıldı.

Telesiyejin açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit konuşmasına, "Artvin'i niçin tercih etmelisiniz?" sorusuyla başladı. Sorunun cevabını yine kendi veren Vali Kemal Cirit, "Artvin'i alternatifi olmayan bir il olduğu için tercih etmeliyiz. Sıcakkanlı, Misafirperver ve mert insanlarla tanışmak için tercih etmeliyiz. Başka yerlerde sezon kapanırken burada kayağa devam etmek için tercih etmeliyiz. Bu gün Artvin'in Genya dağlarından hep Artvin'e hem tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Diyoruz ki biz kış turizminin en önemli illerinden birisiyiz. Gelecekte buralarda Atabarı Kayak Kulübü ile onlarca yetenekli sporcumuz sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda ve olimpiyatlarda da başarı gösterecekler. Biz bu minik yüreklere inanıyoruz. Eğer Uludağ'da, Kartalkaya'da, hatta Palandöken'de kaymak için kar bulamasanız, Biz Artvin'in Genya dağlarında Mersivan Kayak Merkezinde sizleri bekliyor olacağız. Burada planlama aşamasından bu güne kadar emeği geçen, seçilmişinden atanmışına kadar ve sivil toplum örgütlerimizden, buradaki tesisleri yapan işadamı arkadaşlarımıza kadar bütün herkese devlet

Artvin Mersivan Atabarı Kayak Merkezi'nde gerçekleşen törende, 530,82 metre uzunluğundaki 42 adet koltuk bulunan telesiyejin açılışı yapılırken, renkli görüntülerin yanı sıra, talihsiz olayda yaşandı. Telesiyeje binen protokol üyelerinin ve bazı gazetecilerin aniden duran telesiyejde mahsur kalmaları oldu. Telesiyeje binen Artvin Valisi Kemal Cirit eşi Seval Kaya Cirit Hanımefendi ve dört gazeteci ve iki korumanın zirveye ulaşmasının ardından telesiyej yaşanan teknik bir hata yüzünden durdu. Durma sonucu AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Başkanı Erkan Balta, bazı Kaymakam ve gazeteciler telesiyejde bir saatin üzerinde mahsur kaldı. Aşırı yüklenmeden dolayı, firen sisteminin devreye girdiğini ifade eden yetkililer telesiyeji normal haline yeniden getirmek için yoğun bir çalışma içine girdiler. Telesiyejin onarımı sürerken bir yandan da sepette mahsur kalan vatandaşlar ve protokol üyeleri güvenli bir şekilde kurtarılmaya çalıştı. Yeniden onarılan telesiyej Atabarı Kayak Merkezi'ne hizmet vermeye devam etti. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsrafil Kışla Kemal Cirit Ak Parti Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title