Haberler

Antalya'da Her 2,5 Kişiye 1 Araç

Antalya'da her 2,5 kişiye 1 araç Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gençer, kişi başına düşen araç bakımından Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu, her 2,5 kişiye 1 araç düştüğünü söyledi.

Antalya'da her 2,5 kişiye 1 araç

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gençer, kişi başına düşen araç bakımından Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu, her 2,5 kişiye 1 araç düştüğünü söyledi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı- Grubu) haftalık toplantısı Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde (ATİK) düzenlendi. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gençer'in konuk olduğu toplantıya, Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Antalya Trafik Tescil Şube Müdürü Nurettin Şengül, Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Ercan Çelik katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden de bürokratların katıldığı toplantıda Antalya'nın trafik sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

1 MİLYON ARAÇ ANTALYA TRAFİĞİNDE

Toplantıda Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gençer, trafikle ilgili istatistikler verdi. Gençer, Antalya merkezde Ocak 2016 verilerine göre toplam 505 bin 155 aracın trafikte dolaştığını söyledi. Toplam nüfusu 2 milyon 300 bin olan Antalya'da il genelinde ise bu rakamın 942 bin 118 olduğunu açıklayan Gençer, "Antalya araç sayısı bakımından 81 vilayet içinde Türkiye dördüncüsü. Kişi başına düşen araç sayısı bakımından ise Türkiye birincisi. Antalya'da 2,5 kişiye 1 araç düşerken İstanbul'da 3 kişiye, Ankara'da 3,5 kişiye, İzmir'de ise 4 kişiye 1 araç düşmekte" dedi.

ÇOK CİDDİ BİR SİRKÜLASYON VAR

Antalya'ya günlük 135 bin civarında aracın giriş yaptığını da ifade eden Gençer, günde 1 milyon 100 bin civarında kişinin servislerle taşındığını söyledi. Yılda 100 bin civarında öğrencinin okul servisi kullandığını açıklayan Gençer, organize sanayi, liman ve hal gibi yerlere ise günde 5 bin civarında büyük aracın giriş- çıkışı yaptığını vurguladı. Emniyet Müdür Yardımcısı Gençer, toplu taşımanın cazip hale getirilmesi gerektiğine işaret etti. İnsanların işe geliş- gidişlerde özel araçlarını kullandığını, bunun da otopark sorununa neden olduğunu anlatan Gençer, yol ve alt yapı çalışmalarının trafik sıkışıklığına yol açtığına değindi.

EXPO HAZIRLIKLARI

Antalya'da şu anda birçok noktada yol çalışması yapıldığını hatırlatan Mehmet Cem Gençer, EXPO 2016 dolayısıyla da çok ciddi çalışma yürütüldüğünü söyledi. Bu çalışmalar nedeniyle şehirdeki yolların yüzde 20'sinin kapalı olduğunu anlatan Gençer, bu yolların kapalı olmasının da diğer yolları etkilediğinie işaret etti. Gençer, Antalya'da trafik sorunu olmadığını, çalışmalar tamamlandığında trafiğin rahatlayacağını anlattı.

726 BİN SÜRÜCÜMÜZ VAR

Antalya Trafik Tescil Şube Müdürü Nurettin Şengül ise Antalya'da 726 bin 591 sürücü olduğunu açıkladı. Sürücü sayısının araç sayısından az olduğuna dikkati çeken Şengül, sürücülerden 412 bin 176'sının merkezde olduğunu bildirdi. Şengül, Tüm Türkiye'deki kayıtlı araçların da yaklaşık yüzde 5'inin, motosikletlerin ise yüzde 9'unun Antalya'da olduğunu belirtti.

8 BİN 948 MODİFİYE ARACA İŞLEM YAPTIK

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu da trafikte sabırsızlığın ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. Herkesin kurallara uyması halinde kendilerine fazla ihtiyaç kalamayacağını belirten Sincanlıoğlu, "Geçen yıl 300 bin kontrol yapıldı. 8 bin 948 modifiye araçla ilgili işlem yaptık" dedi.

Sincanlıoğlu, emniyet kemeri uygulamasında ceza kestiklerinde bazı sürücülerin "Biz terörist miyiz" diye kendilerine tepki gösterdiğini de söyledi.

Toplantının ardından Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Koç Ercan Çelik Mehmet Cem Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title