Haberler

Antalya'da Atatürk Anıtı'na Çelenk Akını

Resmi törenin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk koydu.

Resmi törenin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk koydu.

Sunucunun törenin sona erdiğini duyurmasının ardından başta CHP ve MHP olmak üzere siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşları alana giriş yaptı.

'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganlarıyla alana giren grup anıta çelenklerini bıraktı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü dolayısıyla Antalya'da düzenlenen kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene; Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP milletvekilleri Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SLOGANLARLA ALANA GİRDİLER

Antalya Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin anıta çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından resmi tören sona erdi. Sunucunun törenin sona erdiğini duyurmasının ardından başta CHP ve MHP olmak üzere siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşları alana giriş yaptı. 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganlarıyla alana giren grup anıta çelenklerini bıraktı.

YÜZBİNLERLE ANDIMIZI SÖYLEYECEĞİZ

CHP İl Başkanı Devrim Kök ve beraberindeki heyet anıta çelenk koyduktan sonra basına açıklama yaptı. Devrim Kök, Maalesef 10 yılı aşkın süredir ülkemizi idare eden bir siyasi anlayış her konuda olduğu gibi bu konuda da ülkemize birtakım sıkıntılar yaşatıyor. Çelenkler resmi törenlerin dışında tutuluyor. Bu anlayışa artık 10 yılı aşkın süredir alıştık. İnsanları bölüp ayrıştıran, bu ayrışmadan medet uman bu mevcut iktidara Türk halkı Atası'na her geçen gün duyduğu saygı, özlemle çok ciddi cevap verecektir. Yarın da yüz binlerle burada AKP iktidarının yasakladığı Andımızı hep beraber söyleyeceğiz dedi.

HALK BUNUN HESABINI SORACAK

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ise Türkiye Cumhuriyeti savaş meydanlarında kurulmuştur ve bunu kağıt üzerinde bayramları yasaklayarak unutturmaya çalışan bu iktidardan bu halk hesabını mutlaka soracaktır diye konuştu. Diğer yandan, 29 Ekim kutlamaları turistlerin de ilgisini çekti. Bazı turistlerin saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken hazır ol vaziyette beklemeleri dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Gürkut Acar 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title