Haberler

Anne Huriye Karamanoğlu: Burak Can Evlat Değil mi

Güncelleme:

Burak Can'ın ölüm yıl dönümünde mevlit okutulurken, fenalık geçiren anne Huriye Karamanoğlu, oğlunun unutulmasına isyan etti.

Gezi eylemleri sırasında, eylemcilerin silahından çıkan kurşun tarafından öldürülen Burak Can'ın annesi Huriye Karamanoğlu, "Berkin Elvan için gösteriler yapılırken, heykeller dikilirken bizi kimse hatırlamadı, arayıp soran bile olmadı ölüm yıl dönümünde. Benim ki evlat değil mi" dedi.

"HATIRLANMAMASI BENİ YIKTI"

Burak Can'ın annesi Huriye Karamanoğlu, 12 gün kaldığı yoğun bakımın ardından ilk kez konuştu. Acılı anne, "Kimseye karşı isyanım olmadı ama Burak Can'ımın hatırlanmaması beni yıktı" dedi.

12 GÜN KOMADA KALDI

Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan için, heykel dikilip yürüyüşler yapılırken, aynı günlerde çatışmada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can'ın hatırlanmaması acılı anneyi bir kez daha üzdü. Burak Can'ın ölüm yıldönümünde fenalaşıp hastaneye yatırılan anne, 12 günlük yoğun bakımın ardından yeniden hayata tutundu. Geçtiğimiz aylarda oğlunun acısına kalbi dayanamayan anne Huriye Karamanoğlu, "Kimseye karşı bir isyanım olmadı. Oğlumu kaybettikten sonra dünyam başıma yıkıldı. 12 gündür komada kaldım."

"NE OLDUYSA 15 DAKİKA DA OLDU?"

Acılı anne, "Ben komadayken Burak Can geldi, bana sarıldı, yüzümü okşadı, beni teselli etti. Oğlum hatırlanmasını beklerdim ölüm yıldönümünde. Hatırlanmayınca yıkıldım. Benim ki evlat değil mi" dedi.

Gezi olayları sırasında Burak Can'ın yaşamını kaybettiği günü acılı anne "Oğlum dükkanı bir saat önce kapayıp eve uğramıştı. Ona son sözüm; oğlum yemeğini ye, öyle dışarı çık, oldu. Tamam deyip, 15 dakikaya geleceğini söyledi. Ne olduysa o 15 dakikada oldu, kader işte. Allah verdi yine Allah bu yolla aldı ama benim de içim yandı. Dünya başıma yıkıldı o günden sonra" dedi.

"İSYANIM UNUTULMASINA"

Burak Can'ın ölüm yıldönümünde hastaneye kaldırılan anne Karamanoğlu, "Unutulmasına, hatırlanmamasına üzülüyorum. Kimseye karşı bir isyanım olmadı, ne devlete ne insanlara. Ben evladım gitti diye insanları birbirine düşman mı edeyim? Sadece evladımın unutulmasını istemiyorum. Berkin Elvan için gösteriler yapılırken, heykeller dikilirken bizi kimse hatırlamadı, arayıp soran bile olmadı ölüm yıldönümünde"dedi. (Kaynak: Star)
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Berkin Elvan Burak Can Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

gerçek kesitMobil-ANDROID:

alevi olsaydı hatirlanirdi teyzem

33
12
yanıtYanıtla
eminemobilWeb@haberler.com:

Ah teyzem seninki terorist degil de ondan hatirlamadilar

23
12
yanıtYanıtla
doğu türkistan türktür türk kalacak:

PKK lı veya DHKP_C li hain olsaydı heryıl hatırlanırdı. . . garibim türk ve sünni. .

21
11
yanıtYanıtla
hacı:

oglun bu vatanı sevdiği için unutuluyor kalleş olmadığı için hain olmadığı için unutuluyor eğer elnde silah devlete karşı dursaydı elvan gibi olurdu ama senin oğlun şerefsiz değil. . bu memlekette şerefsizler para ediyor. .

19
12
yanıtYanıtla
amedMobil-ANDROID:

emine hanim sen cikip hatirlatsaydin baslasini karalamaklan olmuyor bu isler

2
27
yanıtYanıtla
KEMAL:

ÜZÜLME HURİYE ANA TABİİKİ BURAKTA EVLATTI VE CANDI RAHAT OL. O TERÖRİST DEĞİLDİ ONUN YERİ GÖNÜLLER TERÖRİSTİN YERİ İSE SOKAKLAR OLDUĞU İÇİN ONLAR SOKAKLARDA BAĞIRIYORLAR SEN BU BAĞIRIŞLARA ALDANIP BENİM OĞLUMA SESSİZ KALINIYOR SANMA BÜTÜN ANALARA SABIRLAR DİLİŞYORUM ÇOCUKLARI SOKAKLARA SÜRENLERE LANET OLSUN

25
4
yanıtYanıtla
kaanMobil-ANDROID:

masum,temiz,vatanıyla,insanıyla barışık mütedeyin bir türk ailesini kim ne diye hatırlasın ki? taş,sopa,molotof kokteyli atıp topluma,değerlerine,tarihine düşman olanlar varken. aydın,ünlü,medyatik diye kendisini yutturanlar söz davranış ve tutumlarıyla medyadaki halleriyle,röportajlarıyla en çokta attıkları tweet denen çöpleriyle toplumun nasıl sinirini bozdular. hepimiz yaşadık. yazık ki biz burak can gibi evlatlarımıza sahip çıkamazken,insanımızı,değetlerimizi savunamazken bu çöp kişilerin sözleri kulaklarımızda uğulduyor. toplum olarak ortak bir bilinç üretemedikçe daha çok bedeller öderiz. burak can kardeşimiz nur içinde yatsin.

25
0
yanıtYanıtla
ysfMobil-ANDROID:

berkin teroristti seninki normal vatandas. bu ulkede ne kadar anarsi cikarirsan o kadar goklere cikarir bizim malum medyamiz.. amma bana kalsa bu ulke icin degil askere bir lirami vermem.. devlet hirsiz verdigin paranin nereye gidecegi belli

13
10
yanıtYanıtla
asli unsurmobilWeb@haberler.com:

Berkin, Ali ismail, özgecan bunlar alevi idi. Ve Aleviler birbirine sahip çıkıyor. Burak hatırlanmıyorsa bunu kendimizde aramak gerekir. Biz kendimizden olana sahip çıkmıyoruz . Biz burak için tüm Türkiye de gösteri Yaptık mı . Medyayı çağırdık mı. Bizden olan sanatçıları örgütledik Mi .. Onlar kendilerinden olana sahip çıkıyor. Biz burak a desteği bile onlardan bekliyoruz.

17
6
yanıtYanıtla
Emekli:

Ahh be ne gezide ölenler ne burakcanlar ayrı bir milletin evlatları değiller Hepsi Bizim evlatlarımız bizim canlarımız . Allahtan hepsine rahmet diliyorum ailelerine sabır ihsan et yarab

12
11
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title