Haberler

Ankara'da Sıcak Saatler

Güncelleme:

MİT'çilerin ifadeye çağrılması Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Özel yetkili savcı, KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT'çiyi ifadeye çağırdı. MİT'çilerin ifadeye çağrılması Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çağrısı üzerine, MİT Müsteşarı Hakan Fidan Çankaya Köşkü'ne çıkarken MİT müsteşarlığı, savcılığa görev ve yetkisizlik itirazından bulundu. Aynı saatlerde Başbakan Erdoğan da Adalet Bakanı Ergin ve Genelşkurmay Başkanı Org. Özel ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül ile MİT Müsteşarı Fidan'ın Çankaya köşkü'ndeki görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

MİT'TEN İTİRAZ

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in ifadeye çağrılmasının ardından MİT Müsteşarlığı savcılığa yazı gönderdi.

MİT Müsteşarının ifadeye çağrıldığının belirtildiği yazıda, "Söz konusu iddialar görev suçu kapsamına girmektedir. Kanuna göre görev suçu ile ilgili konularda Başbakanlık'tan soruşturma için izin alınması gerekmektedir." denildi. Soruşturma için Başbakanlıktan izin alınmadığının belirtildiği yazıda soruşturma ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisiz olduğu belirtildi. Yazıda, Ankara'da bir soruşturma olduğu ve dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi istenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT'in söz konusu itirazları ve taleplerini incelemeye aldı.

ANKARA'DAKİ DOSYA CHP'NİN ŞİKAYETİ İLE İLGİLİ

MİT'in Ankara'ya gönderilmesini istediği soruşturmanın Oslo görüşmelerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda CHP'nin şikayeti üzerine başlatılan bir soruşturma olduğu öğrenildi.

SEÇEN'DE AÇIKLAMA

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, savcılığın ifade alma davetine cevap olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığından bir yazı gönderildiğini, bu yazıda görev ve yetki açısından itirazda bulunulduğunu bildirdi.

BAŞBAKANLIK'TA HAREKETLİLİK

Ankara'daki hareketlilik Çankaya Köşkü'nün haricinde Başbakanlık'ta da yaşandı. Önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanlık'ta Başbakan Erdoğan ile görüştü, ardından Genelkurmay başkanı Org. Necdet Özel haftalık olağan görüşme için Erdoğan'la biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan, yine haftalık olağan görüşme kapsamında bugün saat 17:30'da Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile görüşecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Köşkü Necdet Özel Hakan Fidan Emre Taner Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title