Haberler

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin 68. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu verildi

Güncelleme:

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin 68. kuruluş yıl dönümü, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği konutunda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin 68. kuruluş yıl dönümü, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği konutunda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Kavaklıoğlu, Türk halkının tarihi dostluk ve dayanışma bağlarına sahip olduğu Japonya'ya ve Japon halkına derin bir saygı ve sempati duyduğunu belirtti.

Kavaklıoğlu, "1890 yılında Ertuğrul Fırkateyni'nin talihsiz bir şekilde batması ile yaşanan trajedi ve 1987 yılında İran-Irak Savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan Japon vatandaşlarının Türk Hava Yolları tarafından tahliye edilmeleri gibi ortak geçmişimizde paylaştıklarımız bizleri birbirimize sıkıca bağladı." dedi.

2013'te iki ülkenin "Stratejik Ortak" seviyesine ilişkileri yükselttiğini hatırlatan Kavaklıoğlu, 2024'te iki ülkenin diplomatik ilişkileri tesisinin 100. yılını kutlayacağını söyledi.

Büyükelçi Suzuki ise 68 yıl önce Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin kurulduğunu ve son yıllarda hızla değişen uluslararası ortamın üstesinden gelmek için de gelişmeye devam ettiğini vurguladı.

Ukrayna'daki savaşa da değinen Suzuki, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali yalnızca Avrupa'nın güvenliğini tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda küresel düzenin temellerini de baltalıyor. Bu bütünüyle kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Suzuki, Japonya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi olmayan üyeliğine seçildiğini hatırlatarak "Türkiye'nin bu seçimde Japonya'ya açık desteğine derinden teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere Japon mutfağından yöresel yemekler ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title