Haberler

Anadolu Yazarlar Derneği Kuruldu

Gaziantep'te kültür, sanat, edebiyat alanında faaliyet gösterecek olan Anadolu Yazarlar Derneği kuruldu.

Yönetim kurulu başkanlığını Serencam Yayınları Genel Yayın Koordinatörü Hasan Gazel'in üstlendiği derneğin yönetim kurulunda Ahmet Tahiroğlu, Şahin Karabulut ve Mehmet Yılmaz'ın yanında Şair-Yazar Hakan İlhan Kurt, Araştırmacı Yazar Gülşen Gazel ve Gaziantep Tarihi Araştırmacısı Metin Başbekçi gibi isimler yer alıyor.

Yazarları ve yazar adaylarını aynı çatı altında buluşturmak, kültür, sanat, edebiyat alanında faaliyet göstermek, bu alanlarda farkındalık oluşturmak, toplumumuzun okuma oranlarının ve kültür seviyesinin yükselmesi ve donanımlı bireylerin yetişmesi için faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan Anadolu Yazarlar Derneği ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gazel,

"Ortadoğu'nun merkezi konumundaki Gaziantep'in ticari ve ekonomik kalkınmasının yanında tarihi, kültürel ve edebi alanlarda da söz sahibi olması, gelişmesi ve bu alanlarda da etkinliğini artırması amacıyla yola çıktık. Evliya Çelebi'nin 'İkinci Buhara' şeklinde isimlendirdiği kadim şehrimizi kültür, sanat alanında da parmakla gösterilen bir yer haline getirmek okuyan, yazan, fikir üreten herkesin sorumluluğudur. Biz de bu sorumluluğun farkında olarak işe başladık. Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle güzel işler yapacağımıza inanıyoruz." Şeklinde konuştu.

15 Temmuz Fetö darbe girişimine de değinen Gazel, "darbelerin ülkemize hiçbir dönemde huzur ve refah getirmediğini görmek için, darbelerle dolu tarihimize bakmak yeterlidir. Ülkemizin kalkınmasını önlemek, ekonomimize ayar vermeye çalışmak, devlet otoritesini zayıflatmak ve ordumuza olan güveni yok etmek amacıyla gerçekleştirilen bu girişim hedefine ulaşmamakla birlikte, milletimizin yazdığı yeni bir kahramanlık öyküsü olarak tarihe altın harflerle kazınmıştır. Hiçbir terör örgütü ve sinsi yapı ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaktır. Bu vesileyle, ülkemizin huzuruna kast eden mel'un darbe girişimini bir kez daha nefretle yâd ediyor, huzur ve sükûnetimizin, birlik ve beraberliğimizin devamlı olmasını temenni ediyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz."

Anadolu Yazarlar Derneği yöneticileri, düzenleyecekleri basın toplantısıyla gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi vereceklerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Tahiroğlu Gaziantep Güncel Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title