Haberler

Amasya: Mahmut Demir'in Basın Toplantısı

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, Hakkında Çıkan Dedikodulara Sert Cevap Vererek, "Bizim Bölgemizde İnsanlar Laf Üretmek, Dedikodu Üretmek, Çamur Atmaktan Yapılan Hizmetleri Göremiyorlar. Geçmiş Yıllarda da Fabrikanın Kapandığı, Battığı Yönünde Dedikodular Yapıldı. Görüldüğü Gibi 1953 Yılı Ruhuyla Fabrika Çalışmaya Devam Ediyor" Dedi.

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, hakkında çıkan dedikodulara sert cevap vererek, "Bizim bölgemizde insanlar laf üretmek, dedikodu üretmek, çamur atmaktan yapılan hizmetleri göremiyorlar. Geçmiş yıllarda da fabrikanın kapandığı, battığı yönünde dedikodular yapıldı. Görüldüğü gibi 1953 yılı ruhuyla fabrika çalışmaya devam ediyor" dedi.

Amasya Şeker Fabrikası'nda yeni yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan meydan tesislerinin bulunduğu alanda basın toplantısı düzenleyen Demir, dedikodu üretenlere sert cevap verdi. Hapse girdiği, yurtdışına kaçtığı ve fabrikaya kayyum atandığı şeklinde çıkan dedikoduların asılsız olduğunu ve sadece yaptıkları başarılı hizmetleri karalamak ve çamur atmaya yönelik olduğunu söyleyen Mahmut Demir, "Yaptığı hiçbir işte başarılı olamamış, hanımına bile sözünü geçiremeyen bazı insanların, bizim gibi 10 yıldır burada şerefiyle, namusuyla görev yapan, geçmişinde parlak ve zaferlerle dolu spor yaşantısı olan, Amasya'da Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nın tek sahibi olan, Amasya'nın en büyük sanayi kuruluşunu Türkiye'nin en büyükleri arasına sokan, batmakta olan bir fabrikayı vergi rekortmeni yapan bu yönetime yapılan karalama kampanyasını biz kaldıramıyoruz. Bu karalama kampanyasının arkasında küresel güçler var. Biz ülkenin şekerinin üzerinde oynanan oyunlara Amasya'nın bir köyünden çıkan bir delikanlı olarak cevap veriyoruz, ülkenin menfaatini savunuyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. Bu savunmadan dolayı halkın bize olan teveccühünü kıskanan ve o güçten rahatsız olan siyasi güçler var. Fabrikayı karlı durumda görüp, fabrikanın iyi duruma geldiğini gören ve iştahı kabaran alçaklar var" diye konuştu.

Bu zamana kadar fabrikaya ürününü teslim eden çiftçilerin alacağı olan miktarın yüzde 45'e yakınının ödendiğini, Türkiye'de hiçbir şeker fabrikasının avansları ödemeden Amasya Şeker Fabrikası'nın ödediğini anlatan Demir, "Benimle uğraşan insanlar ben ulusal güçlere karşı mücadele verdiğimde bir tanesi çıkıp bana destek vermiş mi veya ülkeye hizmet manasında bugüne kadar ne yapmışlar? Önüne 2 tane keçi verseniz birini kaybedecek insanlar bizimle uğraşıyorlar. Fabrikaya kayyum atandığı, Mahmut Demir'in tutuklandığı, Mahmut Demir'in yurtdışına kaçtığı şeklinde dedikodular var. Mahmut Demir hiçbir yere gitmiyor, fabrikanın göbeğindeyim. Ben vatanını, milletini seven, ülkesini seven, ülkesini terk etmeyecek tek kişi varsa o da benim. Birileri gibi benim dokunulmazlık zırhım yok, isteyen bana dokunabilir. Dokunulmazlık zırhına bürünen birileri o zırhın içerisinden çıktıkları zaman onların suratının çirkinliklerini hep beraber göreceğiz. Bu zamana kadar fabrikada çiftçiye ödenen nakti ve ayni avans miktarı 22 milyon YTL, ödenecek miktar ise 28 milyon YTL'dir. Bu zamana kadar çiftçilerin alacağı olan paranın yüzde 45'ine yakın miktarı bu zamana kadar ödenmiş. Türkiye'de ilk avans ödemesini yapan, en önce pancar ödemesini yapan, çiftçisine fabrikanın ciğerine kadar açan tek kuruluş Amasya Şeker Fabrikası'dır. Sermayesi batmış fabrikanın sermayesini bütün engellemelere rağmen 600 milyar liradan 43 milyon YTL'ye çıkarttık. Önümüzdeki yıl fabrikanın sermayesini 50 milyon YTL'nin üzerine çıkartacağız" şeklinde konuştu. Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız kamuoyu araştırmasında çiftçilerin yönetime güveni tam. Birkaç tane çapulcuya biz meydan bırakmayız. Kim ürürse ürür, bu kervan yoluna yürür. Bizimle ilgili karalama kampanyası yapanlar yargı önünde hesap verecekler. Rüzgarı ekenler fırtınayı biçecekler. Biz Türk adaletine güveniyoruz. Dedikodulardan rahatsızlığımızın sebebi var, biz önümüzdeki dönem Türkiye Şeker Fabrikaları'nın özeleşecek fabrikalarının ihalesine, TEDAŞ'in dağıtım ihalelerine gireceğiz, Gökhöyük Çiftliği'nin ihalesine gireceğiz. Bu vatan hainleri, kanı bozuk insanların yüzünden fabrikamız ve yönetim yıpranmakta. Onların hayalleri bizim düşüncelerimize yetişemez. Onlar bizim düşündüklerimizi rüyalarında bile göremezler."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title