Haberler

Altemur Kılıç'ın Vefatı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Atatürk'ün silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç'ın cenazesi, Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezinde eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve sevenleri tarafından alındı. İstanbul'a gönderilmek üzere cenaze nakil aracına konan Kılıç'ın naaşı acil servis önüne getirildiğinde tekerlekli sandalye ile aracın yanına gelen eşi Güzide Kılıç, Türk bayrağına sarılı tabuta dokunarak gözyaşı döktü.

Güzide Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin bir vasiyeti olduğunu belirterek, "Babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmak istiyordu. Kore gazisi ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu." dedi.

Doktor Olcay Eldem de Altemur Kılıç'ın yaklaşık 12 yıldır hastanelerinde kardiyoloji ve nöroloji ekiplerince takip edildiğini söyledi.

Son 4 yıldır yaşlanmaya bağlı Kılıç'ın durumunun ağırlaştığını dile getiren Eldem, şöyle konuştu:

"2,5 ay kadar önce de beslenme ve yutma zorluğu nedeniyle ve buna bağlı olarak gelişen akciğer enfeksiyonu sonucu hastanemizin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Yaklaşık 75 gün boyunca beslenme desteği verildi. Ara sıra alevlenen enfeksiyonlar dolayısıyla güçlü ve etkili antibiyotiklerle müdahale edildi fakat 10 gün kadar önce tekrar alevlenen ağır enfeksiyon nedeniyle etkili antibiyotiklerle tedavi edilmesine rağmen cevap alınamadı. Septik şok diye bilinen enfeksiyon durumlarında oluşan dolaşım yetmezliği meydana geldi.

Başta akciğer ve böbrek olmak üzere çoklu organ yetmezliği de bunun üzerine bindi. Bütün müdahaleler ve tedaviler maalesef başarılı olmadı."

Daha önce Kılıç'ın korumalığını yapan Savaşkan Özbek de Kılıç ile yaşadığı bir olayı gazetecilerle paylaştı.

Özbek, İstanbul'da bir programdan çıktıktan sonra Mecidiyeköy'de saldırıya uğradıklarını anlatarak, "Biz de karşılık vermiştik. O esnada da Altemur Bey'in bana araçta sorduğu şey, 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Kılıç'ın bir Türk milliyetçisi olduğunu belirtti.

Kılıç'ın tüm yakınlarına başsağlığı dileyen Yücel, "Burada yaşadığı süreçte ondan birçok şey öğrendik. Türkiye, büyük bir değerini kaybetti. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Türkdoğan da Kılıç'ın, Türkiye'ye hizmet etmiş ve Atatürk'ün en yakınındaki kişilerden Kılıç Ali'nin oğlu olduğunu hatırlattı.

Türkdoğan, "Kendisi de merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş döneminde MHP'nin merkez karar yönetim kurulu üyeliğinde görev almış bir şahsiyetti. Dolaysıyla da bu cenaze bizim cenazemiz. Burada, Alanya Belediyemiz gereğini yaptı. Türk bayrağına sarılı bir şekilde, vasiyeti gereği cenazesini buradan gönderdik. Türk milletinin ve milliyetçi camianın başı sağ olsun diliyorum." görüşünü paylaştı.

Aynı zamanda Kore gazisi de olan Kılıç için yarın Levent Camisi'nde öğle vakti askeri tören düzenleneceği, namazın ardından cenazesinin, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda babasının kabrinin üzerine defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Murat Yücel Altemur Kılıç İstanbul Alanya Politika Güncel Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title