Haberler

Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ayrım ve beraberindeki heyeti kabul etti

Güncelleme:

- Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ayrım ve beraberindeki heyeti kabul etti Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

- Aliyev, Türkiye- Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ayrım ve beraberindeki heyeti kabul etti

BAKÜ - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım başkanlığındaki bir heyeti kabul etti. Görüşmede, 2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın kazandığı zaferin önemine değinilirken, Türkiye'nin ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletvekillerinin savaşın ilk günlerinden itibaren Azerbaycan'a verdiği siyasi ve manevi desteğe dikkat çekildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye - Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım başkanlığındaki temsilci heyetini kabul ettiği ifade edildi. Taraflar arasında gerçekleşen görüşmede Başkan Ayrım, kendisi ve heyet adına Cumhurbaşkanı Aliyev'i ve Azerbaycan halkının tarihi Zafer Günü'nü kutlayarak, en iyi dileklerini iletti. Aliyev ise, Ayrım'ın tebrik ve iyi dilekleri için kendisine teşekkür etti. Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda kazandığı zaferin önemine değinilen görüşmede, Azerbaycan'ın kazandığı zaferin tüm Türk dünyası tarafından büyük bir sevinçle karşılandığı kaydedildi. Türkiye'nin, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletvekillerinin savaşın ilk günlerinden itibaren Azerbaycan'a verdiği siyasi ve manevi destek özellikle vurgulandı. Taraflar, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, parlamentolar arası işbirliği de dahil olmak üzere her alanda güçlenmeye ve genişlemeye devam edeceğine olan güvenlerini dile getirdi. Kabulde, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da hazır bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlham Aliyev Şamil Ayrım Azerbaycan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title