Haberler

Alanya'da Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar, Mahsa Emini'nin ölümü nedeniyle rejimi protesto etti

Güncelleme:

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesi ülkede büyük tepkiye yol açtığı gibi Türkiye'de de çeşitli protestolara neden oldu. Dün akşam Alanya'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi.

İran'ın başkenti Tahran'da "kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Emini, 3 gün sonra dün yaşamını yitirmişti. Tahran Polisi, karakola götürülen genç kızın burada aniden bilincini kaybettiğini ve kalp rahatsızlığı yaşadığını belirtmişti.

İRANLILAR ATATÜRK HEYKELİ ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Bugün Antalya'da bir grup İranlı Mahsa Emini'nin ölümünü protesto etti. Alanya'da Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi.

REİSİ'DEN SORUŞTURMA TALİMATI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, olayın soruşturulması talimatı verirken eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, hükümete seslenerek "İslam'ın ve devletin imajı daha fazla zedelenmemeli ve failler yargılanmalı" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Türkiye Tahran İran Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (3)

ÖNDER ÇELİK:

HEPİNİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN YOLUNA GELECEKSİNİZ.

12
0
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Atatürk bir gün herkese lazım olacak..

9
2
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

şahı deviren humeyni irana geldiğinde iranlılar bayram yapmıştı sonuç malum mollalar geldi irana özgürlük? getiirdi ben merak ediyorum bu iranlılar pretesto gösterisini niye iranda veya mısırlı kadirin mezarı başında değilde atatürk heykelinin yanında yapıyorlar

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title