Haberler

Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Güncelleme:

Adana'nın Aladağ ilçesinde, 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili görülen duruşmada, tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tahliyesine karar verildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili görülen duruşmada, davanın tutuklu sanıkları yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verildi.

DURUŞMAYA TUTUKLU VE TUTUKSUZ SANIKLAR KATILDI

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dönemin itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 16 tutuksuz sanıktan bazıları ile müşteki aileleri, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Son Dakika! Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

ŞİKAYETÇİLER, SERBEST BIRAKILAN SANIKLARIN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Duruşmada ilk olarak değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan son bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu. Mahkemede beyanları alınan mağdur müşteki aileler de sanıklardan şikayetçi olduklarını yineleyerek, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına ve serbest bırakılan sanıkların tekrar tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

Son Dakika! Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

"TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ İSTİYORUM"

Mahkemede mağdur müşteki aileler adına savunma yapan avukatlar ise bilirkişi raporunun alanında uzman kişilerce hazırlanmadığını, raporda usul ve teknik yoksunlukların bulunduğunu öne sürerek, taraflarına raporu incelemek için süre verilmesi ve iddia makamının tutuklu sanıklar yönünden tahliye talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Duruşmada savunma yapan sanık Cuma Ali Genç, "Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporundaki aleyhe olan hususları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada savunmaları alınan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi.

Son Dakika! Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

YURT MÜDÜRÜ VE DERNEK BAŞKANININ TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti de İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet ayrıca, dava dosyasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dönemin Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer'in de yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AİLELER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından salonda gerginlik yaşanırken, aileler karara tepki gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Uğur Cuma Ali Aladağ 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

KAFASIZLAR!!:

ADALET VE KALKINMA DEDİLER, NE ADALET KALDI NE DE KALKINMAYI GÖRDÜK. . . . TÜRK YARGISI KİMİN TALİMATIYLA HANGİ YANDAŞ CEMAATİ KAYIRDI ACABA??SEÇME HAKKINI BU PARTİDEN YANA KULLANAN HERKEZ ORTAK BU GÜNAHA!! HAKKIMIZ HARAM OLSUN HEPİNİZE. . .

15
6
yanıtYanıtla
Dr-Hayri:

Adalet Doğrusunu Yaptı.Kaza bela Allah’tandır.Ölenlere rahmet diliyorum.

9
5
yanıtYanıtla
çamurşevket:

o ironiyi alır . . . . . . .

yanıt0
yanıt4
mu-ay:

AKLI DENGEN YERINDE;MI ÖNLEM ALACAKSIN allah, la alakasi ne

yanıt2
yanıt2
mu-ay:

HANGi adelet saray adeletimi

yanıt2
yanıt4
mu-ay:

CEMATLER OLUNCA DURUM ?????????????????

7
7
yanıtYanıtla
Müftü Dede:

Kadere iman farzdır kardeşim..Tedbir alsanda saatin geldiyse gidersin,,insan beşer bazan şaşar,düz yolda yürürken ayagı kayar düşer.ölümden hiç kimse aslaa kurtulamaz.o çocuklar o gün yurtta degilde kendi evlerinde olsaydılar,yine ölürdüler.ecel geldimi..hastalık bahanedir kardeşim.

yanıt7
yanıt6
mu-ay:

sen cahilin daniskasisin

yanıt1
yanıt1
BÜLENT:

YANGINDAN İKİ GÜN ÖNCE TEDAŞ ARANIYOR ELKTİRİK DİREĞİNDE PROBLEM OLDUĞU ŞİKAYET EDİLİYOR. bAKIP GİDİYORLAR. YANGIN MERDİVENİ ALT KAPI AÇIK ÇOCOKLAR PANİKLE YUKARI KAÇIYORLAR İdareci hoca hanım iki çocuğunu bırakıp yukarı talebeleri aşağı kapıdan bir alt kat dışarı çıkmaya çıkartmaya çalışıyor İLAHİ TECELLİ İHMAL VARSA DEVLETİN İHMALİ VAR HOCALARI VE İKİ COCUĞUDA BERABER YANIYOR İÇERİ KONULAN İDARECİ HOCA NIN EŞİ VE İKİ COCUĞUDA YANIYOR BU NASIL BİR İTHAMDIR RAST GELE İFTİRADIR ARKADAŞLAR

11
2
yanıtYanıtla
X-MEN:

ZATEN CEZA ALMALARINI BEKLEMEK HAYAL OLURDU BILHASSA SON 10 YILDA ADALETE GÜVEN KALMADI CEZA KANUNLARI HERKESE ESIT UYGULANMIYOR ADAMINA GÖRE KILIK KIYAFETE KONUSMA SEKLINE GÖRE KARAR VERILIR OLDU MAGDURUN HAKKINI SAVUNMASI GEREKEN MAHKEMELER KANUN CERCEVESINDE INSAN VICDANINI RAHATLATACAK ÖRNEK OLACAK CAYDIRICI KARARLAR VEREMIYOR

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title