Haberler

Aksav Bütçesinden Kişisel Giderlerin Karşılandığı İddiası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Göksel Kumsal ile bazı yöneticileri hakkındaki iddialarla ilgili olarak "AKSAV'ı denetleme gibi bir fonksiyonum olmamasına rağmen belediye"...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Göksel Kumsal ile bazı yöneticileri hakkındaki iddialarla ilgili olarak "AKSAV'ı denetleme gibi bir fonksiyonum olmamasına rağmen belediye başkanı olarak her türlü denetimi yaptım. Benim tespitlerimde burada adı geçen 3 arkadaşı töhmet altında bırakacak bir olumsuzluk gözükmedi" dedi.

Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen AKSAV'ın Genel Müdürü Göksel Kumsal ve 2 yöneticisi hakkında kişisel giderlerini AKSAV'ın bütçesinden karşıladıkları yönündeki iddialardan birkaç ay önce haberdar olduğunu söyledi.

AKSAV'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bağımsız olduğunu hatırlatan Akaydın, bir dönem kendisinin AKSAV'da yönetim kurulu başkanlığı yaptığını, ancak şu anda bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal'ın kendisine haklarında böyle iddiaların bulunduğu yönünde bilgilendirdiğini dile getiren Akaydın, "AKSAV'ı denetleme gibi bir fonksiyonum olmamasına rağmen belediye başkanı olarak her türlü denetimi yaptım. Benim tespitlerimde burada adı geçen 3 arkadaşı töhmet altında bırakacak bir olumsuzluk gözükmedi" diye konuştu.

Konunun savcılığa intikal ettiğini bildiğini vurgulayan Akaydın, konunun basına servis edilmesini hiç etik bulmadığını, normalde gizli kalması gereken bir konu olduğunu belirtti.

Antalya'yı ilgilendiren bir konu olduğunu, bundan dolayı AKSAV'daki ilgili kişilerle tekrar görüşeceğini ifade eden Akaydın, bu konuda AKSAV yönetiminin nasıl bir tasarruf uygulayacağını bilmediğini söyledi. Kendi tasarrufunu ise kendisinin uygulayacağını dile getiren Akaydın, şöyle konuştu:

"Bir yanlış varsa halının altına süpürmek gibi bir durumum yoktur, daima üstüne giderim. Ama artık yargıya intikal etmiş bir süreçte bundan daha fazla konuşmak etik olmaz. Mahkeme sonucunda ne çıkar bilemiyorum, eğer suç varsa cezalısı da olacaktır. Tabi bazı bulgular var, ama bu bulgular bende saklı. Mahkeme sürecine girildiği için bu bulguları açıklamayı doğru bulmuyorum. Ancak ortada kişisel olarak bir suç olmadığı inancına kapıldım. Konunun savcılığa intikal ettirilmesi üzerine daha fazla konuşmak istemiyorum."

Muhabir: Hatice Özdemir - Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akaydın Göksel Kumsal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title