Haberler

Aksaray'da otizmli çocukların "yuhalandığı" iddiası

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyeleri, otizmli çocukların eğitim gördükleri ve yuhalandıkları iddia edilen Mehmetçik İlkokuluna ilişkin istişare toplantısı düzenledi.

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyeleri, otizmli çocukların eğitim gördükleri ve yuhalandıkları iddia edilen Mehmetçik İlkokuluna ilişkin istişare toplantısı düzenledi.

Komisyon Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyelerinin, Aksaray Valiliği Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yaptığı istişare toplantısı, basına kapalı gerçekleşti.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, Aksaray'daki son toplantılarının bir istişare toplantısı olduğunu ve toplantının da sona erdiğini söyledi.

Bu toplantıdan önemli mesajları herkesin aldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Ayrı ayrı ailelerimizi dinledik ve gördük ki, tabii bazı yanlış anlaşmalar, arada bazı kişilerin de yanlışları olabiliyor. Bunlar mümkün ama şu anda ailelerimiz şöyle bir havadalar; 'Artık çocuklarımızın geleceklerinden endişe etmeye gerek yok. Bu işin sahipleri TBMM'de de var, devlet düzeyinde de var.' İnşallah bizler de bu ailelerin sorunlarını bilen aileler olarak, bu konuların üzerine gideceğiz. Aksaray'da da iyi bir müdüre hanım gelmiş göreve başlamış, kendisine başarılar dileriz. Aileler ile ilişkilerini bundan sonra daha da geliştirecek. Biz de raporumuzu hem daha önceki deneyimlerimiz, hem de bugün buradan aldığımız deneyimler sonucu bazı önerilerimizi getireceğiz."

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemeler yaptığını ve bazı önemli kararlar da aldığını ifade etti.

"Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor"

Gölge öğretmen olayına yavaş yavaş geçildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bunun dışında bu öğrencilerimizin kaynaştırma eğitiminde daha iyi daha nitelikli eğitim görebilmeleri için ne yapılması gerektiği hakkında da bizim önerilerimiz olacak. Bu çerçevede yarın Sağlık Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Ona da önerilerimiz olacak. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret edeceğiz. İnşallah bu ailelere sahip çıkacağız. Yani bu bir eğitim sorunu, kaynaştırma eğitim de bu açıdan en önemlisi. İnşallah kaynaştırma eğitimimiz daha iyi olacak. Aileler arasında da birlik beraberlik sağlayacak. Buna dikkat edeceğiz. Yani böyle bir çalışma içerisinde olacağız. Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor. Tabii bu aileleri de anlamamız gerekiyor. Şu anda durumun gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Aksaray'da her şey normal bizim gördüğümüz."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Çelik Aksaray Otizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title