Haberler

Akp’liler Hayır Dedi

Güncelleme:

İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubunun Verdiği İsim Değişikliği Önergesi Oy Çokluğu İle Geçerken, AKP Grubu İse Hayır Oyu Kullandı.

İzmir İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısında CHP Grubu İzmir'de bulunan bazı okullardan 12 Eylül 1980 darbesini hatırlatan isimlerin değiştirilmesi yönünde temenni kararı alınması için önerge verdi. Önerge, AKP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP grubunun verdiği isim değişikliği önergesine karşılık, önergeyi onayladıklarını ve 12 Eylül darbesinin isimlerinin değiştirilmesi gerektiğini savunan MHP'liler ve AKP'liler de ayrı ayrı birer önerge daha verdiler. Verilen önergelerde başka isimler öneren MHP ve AKP'lilerin önergelerinin CHP'nin önergesi ile birleştirilmesi oylandı.

Yapılan oylama sonucu önergeler birleştirilmeyerek CHP'nin verdiği önerge tek başına görüşüldü.

"Başbakanın ağlayarak andığı isimleri İzmir'li AKP'liler kabul etmedi."

Yapılan tartışmaların ardından bir açıklama yapan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, temenni kararına ret oyu veren AKP'li meclis üyelerini eleştirerek, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan TBMM'de gözyaşları içerisinde 12 Eylül'de asılanlara yazılan "Şafak Türküsü" şiirini okudu.

Bunu dinleyen Meclis Başkan Bülent Arınç ve milletvekilleri de ağlamıştı. Bugünde şiirin itaf edildiği Necdet Adalı ile Erdal Eren'in isimlerinin okullara verilmesine AKP'li üyeler karşı çıktı. Bu AKP'nin 2 Eylül konusundaki samimiyetini gösteriyor" dedi.

"Milli Eğitim Bakanı bir genelge ile bu isimleri değiştirebilir."

İzmir'in, Türkiye'nin en çağdaş, demokratik kenti olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İzmir'de halen 12 Eylül darbesinin izlerini taşıyan isimlere sahip okullar var. Okulların isimlerinin değiştirilmesi, 12 Eylül darbesine karşı olan herkesin görevidir.

İsim değişikliği, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli komisyonca gerçekleştirilebilir. Bu nedenle Narlıdere'de bulunan 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun isminin Erdal Eren İlköğretim Okulu, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin isminin Aydın Erten Anadolu Lisesi, Yamanlar Evrenpaşa İlköğretim Okulu'nun isminin ise Necdet Adalı İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz bu konuda temenni kararı alarak, kararı Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teklif edebiliriz'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. CHP Grubu tarafından verilen 65 imzalı önerge, AKP'lilerin hayır oyu kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title