Haberler

Akçakoca'da 10 Balıkçı Teknesi Battı - Düzce

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Limana vuran dalgalar Limandan detaylar Zarar gören tekneler Balıkçı Şafak Şahin'in ile röportaj Akaçkoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş ile röportaj- Fırtına nedeniyle limanda bulunan 10 balıkçı teknesi battıBatı Karadeniz'de saatte 60 kilometre hıza...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Limana vuran dalgalar

Limandan detaylar

Zarar gören tekneler

Balıkçı Şafak Şahin'in ile röportaj

Akaçkoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş ile röportaj

- Fırtına nedeniyle limanda bulunan 10 balıkçı teknesi battı

Batı Karadeniz'de saatte 60 kilometre hıza ulaşan şiddetli fırtına nedeniyle limanda bulunan on balıkçı teknesi alabora oldu.

Akçakoca'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 10 balıkçı teknesi alabora oldu. Limanın içinde bulunan balıkçı ağları ve kurulan panayırda maddi hasar oluştu. Balıkçılar, limanda bulunan teknelerini kurtarma çalışması yaptı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muahbirine yaptığı açıklamada, limanın korunaksız olmasından dolayı fırtınanın ciddi zarar verdiğini söyledi.

Dalgaların rıhtımı aştığını aktaran Karakaş, şöyle konuştu:

"Teknelerimizi korunaklı bölgeye çekmemiz gerekiyordu. Tekne çokluğundan dolayı yer bulamadık. Şuanda 10 tane tekne parapamça, kullanılamaz halde denizde duruyor. Alınması da imkansız, parçalar halinde olmuş teknelere dokunamıyoruz. Karada bulunan tekneler de bir o kadar kullanılamaz halde. "

Karakaş, birçok balıkçı ağının da Karadeniz'de kaybolduğunu zararın da 400 bin lira civarında olduğunu ifade ederek "Bunun sonucu ne olur artık bilemiyoruz. Havanın böyle gitmesi bekleniyor, daha sonra oturup ne yapacağımızı düşüneceğiz."

"Bu dalgalara kim karşı koyabilir?"

Karakaş, çok şiddetli bir dalga ile karşılaştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Liman içindeki tekneler de sıkıntılı durumda. Bu dalgalara karşı kim karşı durabilir? Gerçekten çok şiddetli. Daha fazla yükseleceğini tahmin etmiyoruz, inşallah yükselmez. Dalgalar limana vurmaya devam ediyor, zarar da gittikçe artıyor."

Balıkçılardan Şafak Şahin, 50 yıldır limanda böyle bir doğal afetle karşı karşıya kalmadıklarını belirterek "Akşamdan beri buradayız. Uğraşıyoruz. Limanın içinde bulunan teknelerimizi güvenli bölgeye almaya çalışıyoruz ama teknelere yaklaşamıyoruz. Karada bulunan tekneler de gitti gidecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karakaş Şafak Şahin Dalgalar Akçakoca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title