Haberler

Akbelen'e maden sahası yaptırmamak için direniyorlar! Ağaca sarılan Zehra Nine sembol oldu

Güncelleme:

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında maden sahası yaptırmamak için direnen vatandaşlar 3. günde de bölgeden ayrılmadı. Jandarma bölgede geniş önlemler alırken 88 yaşındaki Zehra Nine'nin ağaca sarıldığı ana ait fotoğraf eylemin sembolü oldu.

Muğla'da Akbelen Ormanı'na açılmak istenen maden sahasına karşı köylülerin direnişi üçüncü gününde sürüyor. Ağaçları korumak için kesim bölgesine giren köylülere jandarma ve polis müdahale etti. Bir kişi gözaltına alınırken 88 yaşındaki bir kadın ağaca sarılarak durumu protesto etti.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Muğla İkizköy'deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti devam ediyor. Köylüler, ağaçlara sarılarak kesilmelerini önlemek istedi. Jandarma ağaçlara sarılan vatandaşlara müdahale etti. Avukat İsmail Hakkı Atal ve diğer çevreciler zor kullanılarak ağaçların yanından alınmak istendi.

Akbelen'e maden sahası yaptırmamak için direniyorlar! Ağaca sarılan Zehra Nine sembol oldu

"ORMANI YOK EDİYORLAR"

Avukat Atal, bir ağaca sarılırken; "Anayasanın 169. maddesi, bize bu ormanı koruma görevi veriyor. Herkese emrediyor. Limak'a da emrediyor. Orman Genel Müdürü'ne de emrediyor. Orman Bakanı'na da emrediyor. Vali'ye de emrediyor. Kaymakama da emrediyor. Diyor ki, 'Devlet ormanları hiçbir şekilde eksiltilemez.' Burası bir devlet ormanıdır. Orman zarar görürde, yerine dikilir. Bunlar ormanı yok ediyor" dedi. Bir kadın, "Evlatlarımıza kıydınız yazıklar olsun. Nerede benim doğam, nerede benim evlatlarım? Yetişin arkadaşlar neredesiniz?" diyerek ağıt yaktı.

Akbelen'e maden sahası yaptırmamak için direniyorlar! Ağaca sarılan Zehra Nine sembol oldu

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI: DEFALARCA KİMLİK KONTROLÜ YAPIYORLAR

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülere destek vermek için beraberindeki heyetle birlikte Akbelen'e doğru yola çıkan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin çıkışında yapılan kimlik kontrollerine tepki gösterdi. Aras, "Bizim amacımız, Akbelen Ormanı'nı korumak için oradaki direnen köylülere destek vermek. Mahkeme kararı mı var? Sadece valilikten gelen bir emirle arkadaşlarımız bizleri durdular; tekrar tekrar, defalarca kimlik kontrolü yapıyorlar. Bu ne demek? 'Biz, sizi oraya göndermeyeceğiz. Sizin hem seyahat özgürlüğünüzü kısıtlayacağız hem de özgürce gösteri yapma, yürüyüş yapma hakkınızı da kullandırmayacağız.' Bunun sebebi ne? 'Biz, o ormanı keseceğiz' diyorlar açıkçası" dedi.

Akbelen'e maden sahası yaptırmamak için direniyorlar! Ağaca sarılan Zehra Nine sembol oldu

Kaynak: ANKA / Güncel

Jandarma Muğla Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

senar:

istanbulu betonlaştırdınız şimdi anadoluya sarın.

207
29
yanıtYanıtla
Ted Mosby:

Siz bu halkı karşınıza alın bakalım böyle. Bakalım halk ne zaman uyanacak

184
47
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

uyanmaz bunlar bir paris kadar olamadılar

yanıt13
yanıt6
Babilya :

Yangındaki ağaçlara ve yanan hayvancıklara da öyle acıyın.

116
18
yanıtYanıtla
Erhan Papila:

Maden çıkarılmasını engelleyerek ne anlıyorsunuz ? Çevreci ayağında. Oh hayat size güzel sosyal demokrat burjuvalar.

26
71
yanıtYanıtla
Temel Temel:

çevreye zarar vermeden dünya standartlarında teknoloji kullanarak çıkartılsa eyvallah. diğer yörelerde maden çıkarıyoruz diye talan ediyorlar her yeri

yanıt25
yanıt8
mahalle sakini:

Sen biliyorsun yani dünya standartlarında teknoloji kullanmadıklarını ? ne kullanıyorlar tezek mi patlatıyorlar ? milyarlarca dikti bu hükümet dikmeye de devam edecek bu direnişcilerin yaptığı terör başka birşey değil. chp'li belediyeler kaldırımlardaki 400 yıllık çınarları keserken neredesiniz ?

yanıt16
yanıt21
sade vatandaş:

beyaz adam annesi toprağa kardeşi gökyüzüne alınıp satılacak yağmalanacak bir şey olarak bakar onun bu ihtirası toprağı kurutup çölleştirecek her şeyi yiyip bitirecektir son ırmak kuruduğunda son ağaç kesildiğinde son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenilmeyecek şey olduğunu anlayacak..(kızıldereli şefi seattle)

67
9
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Evet haklılık payınız var. Ama madenler çıkarılmak zorunda. Denizin dibindeyse de, dağın başındaysa çıkacak başka çözümü yok. Önemli olan çıkaranın doğru çıkarması. Her şeyi yurtdışında mı alalım anlamıyorum.

43
32
yanıtYanıtla
Volkan:

Madenciligi basara bilseler... insanlarin canini , hayvanlarin boceklerin , bitkilerin canini hice sayanlara en agir ceza verilecegine tam tersi yapılıyor. Bahaneleri hazir kendi ceplerini kisa zamanda doldurup ekonomiye katkidan gevezeliyorlar. Iklim değişikliği su an etkisini gosterirken yalana dolana devam ediyorlar.

59
12
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title