Haberler

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Alkış: HÜDA PAR'ın kadın yöneticileri ekrana çıkartması şaşırttı

Güncelleme:

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, yeni dönemde Cumhur İttifakı çatısı altında Meclis'e giren HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin kadına yönelik politikaları hakkında konuştu. Alkış, "HÜDA PAR ile ilgili bir itirafta da bulanayım; son dönemde kadınları ekrana çıkarmaları beni çok şaşırttı. En son HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş'ı dinledim. Normalde HÜDA PAR ekrana kadın çıkarmaz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı, 4. ve 5. Dönem MKYK Üyesi Zeynep Alkış siyasete ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"HÜDA PAR NORMALDE EKRANA KADIN ÇIKARMAZ"

Cumhur İttifakı çatısı altında TBMM'ye vekil sokan HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi hakkında da konuşan Alkış, "Açıkçası HÜDA PAR ile ilgili bir itirafta da bulanayım; son dönemde kadınları ekrana çıkarmaları beni çok şaşırttı. Kendilerini ifade ediş şekillerinde, kadın haklarını ele alışları İslam doğrultusunda. En son HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş'ı dinledim. Normalde HÜDA PAR ekrana kadın çıkarmaz. Kadını siyasette gösterme noktasında Yeniden Refah'ın önüne geçmiş durumdalar. Türkiyelileşme iddiasındalar." dedi.

"ÖNEMLİ VE KIYMETLİ BİR ADIM"

Alkış, Duvar'a verdiği demeçte sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel siyasette talepleri ve istekleri farklıydı. Ama Türkiyelileşme sürecine girdikten sonra değişti. İttifaka girme amaçları da buydu. Son dönemde onlara yapılan tüm eleştirilere karşı kadın kollarından birilerini ya da kadınlarla ilgili çalışanları sahaya sürdüklerini görüyorum. Bu kadın hareketi açısından aslında önemli ve kıymetli bir adım. HÜDA PAR'ın kadınlarla ilgili konularda AK Parti'nin düşüncelerine göre hareket edeceğini düşünüyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zeynep Alkış Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

mahmut:

Hizbullah'ın kemlime anlamı nedir ? Ayrıca bu örgüt halen aktif mi acaba?

32
50
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

algıyı degiştirmeye çalişiyorlar şuan seccim kazandıktan sonra bunları köle yapacaklar

10
7
yanıtYanıtla
sakallı baba:

bence sen algı yapmaya çalışıyorsun. herhangi bir delilin ıspatın varmı böyle söylüyorsun.

yanıt8
yanıt7
mkanylmz:

Övülen konuya bak. 2023 yılında kadın konuşmacı çıkardı diye, parti övülüyor. insanlar da demiyor ki arkadaş uzay çağında ne kadını ne erkeği? Afganistan sayfası mı okuyoruz, Taliban rejimi adımlarından mı bahsediyoruz ne saçma kafalar bunlar!

7
2
yanıtYanıtla
sakallı baba:

hizbullahın kelime anlamı; Allah ın taraftarı, Allah ın tarafında olan demek.. 20 yıldır herhangi bir hareketleri bulunmadığından bilinmiyor.

3
5
yanıtYanıtla
ERKAN :

KADINALARIN İYİ GÜNLERİ BUNLAR

5
2
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Ablacigim simdi secim sirasi secimden sonrasina bakiniz kadinlarin basina gelecegini sahipsiz kadin kalmayacak hepsi sahiplendirilecek

1
4
yanıtYanıtla
sakallı baba:

açıklamayı başka yerinden anlayan bir ileri zeka daha...

yanıt0
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title