Haberler

AK Parti'nin Yardım Konvoyu Kahramanmaraş'ta

AK Parti Ankara İl Teşkilatı ile Kahramanmaraş İl Teşkilatı’nın organize ettiği ‘Bu Çaresizliğe Dur De’ yardım kampanyası çerçevesinde Suriyeliler için toplanan 57 TIR’dan oluşan yardım konvoyu Kahramanmaraş’a ulaştı.

AK Parti Ankara İl Teşkilatı ile Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın organize ettiği 'Bu Çaresizliğe Dur De' yardım kampanyası çerçevesinde Suriyeliler için toplanan 57 TIR'dan oluşan yardım konvoyu Kahramanmaraş'a ulaştı.

Yardım konvoyları için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde karşılama töreninde bir araya gelen vatandaşlar, yardım TIR'larını alkışlar eşliğinde teslim aldı.

Halk oyunu ekibinin gösterisinin ardından konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, bu kapsamdaki yardımların süreceğini söyledi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise yapılan yardımların Suriyelilerin hakkı olduğunu ifade ederek, "Bildiğiniz gibi birkaç sene önce günümüzde olan savaştan dolayı ilk önce Kuzey Irak'taki kardeşlerimiz daha sonra Suriye'deki kardeşlerimiz savaştan kaçarak çocuklarını, canlarını, geleceklerini bize emanet ettiler. Bize emanet edeceklerdir çünkü bölgenin en güçlü devleti ve kardeşleri buradaydı. Bizler yüce Allah'ın yoksula, yetime, yolda kalmışa yardım et bu tavsiyesini iman etmiş insanlarız. Bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını elbette ki cevap verecektik. Bu kardeşlerimiz yabancılarımız değil, yüzyıllarca beraber yaşadığımız, aynı sınırı paylaştığımız, aynı sevinci kederi paylaştığınız insanlar, Çanakkale'de beraberce yan yana savaştığımız insanlardır. Aynı imparatorluk içinde aynı vatandaş olduğumuz insanlar bizim kardeşlerimiz. Bu yaptıklarımız aslında bir lütuf değil, yardım da değil. Bu onların hakkı ve biz bunların haklarını vermekle mükellefiz. Kardeşlerimize de yaptığımız sadece bundan ibarettir. Bunu yapan bizler değiliz, bu yardımları yapan bu millettir, milletin kendisidir. Bu millet kendi kardeşlerine yardım etmiştir. Kendi kardeşleri korumuştur. Bu kardeşlerimize beraberliğimiz kıyamete kadar sürecektir" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve ekibine kahve takımı hediye etti.

Karşılama töreni, yapılan toplu duanın ardından sona erdi. 57 TIR'ın taşıdığı yardım malzemelerinin yarın itibariyle dağıtımına başlanacağı öğrenildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Sıtkı Güvenç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title