Haberler

AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'nde yeniden başkan seçildi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'nde yeniden başkan seçildi.

Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Tanıtım Başkanı Ali Soydan'ın konuşmasıyla devam eden kongrenin divan başkanlığını AK Parti Bolu Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi ve Edirne Koordinatör Milletvekili Fehmi Küpçü yaptı.

Divan üyeleri AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, Edirne AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler ve AK Parti Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Koçaşlı oldu.

Divan başkanı Küpçü, yaptığı konuşmada, anlamlı birlikteliğe uzaktan yakından gelen, "yeni Türkiye" yolunda yola çıkanları selamladığını söyledi. Edirne'nin başkentler başkenti özel ve tarihi bir şehir olduğunu belirten Küpçü, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Edirne Milletvekil Rafet Sezen de 2019 seçimlerine hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar olmayan bir ilki Edirne'de yaşatacaklarını ifade eden Sezen, "Çiftçimize vermiş olduğunuz buğday ve yağlı tohumları primlerinden çiftçilerimiz çok memnun. Hem size hem cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

Kongredeki konuşmasında "Edirne bize ne kadar oy veriyor" diye bakmadan hastaneler, yollar, barajlar, kanallar gibi birçok ihtiyacı yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, şunları kaydetti:

"2019'da seçimlere taşıyacak yeni kadroların ilçe kongrelerini tamamladık. Bugün de il kongremizi yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ak sevdalılarla kapı kapı dolaşarak AK Partiyi Edirne'de de birinci parti yapmak için çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sevdalılarına sesleniyorum. Sen ben davası yok, tek dava millet ve hizmet davası. Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kutlu yürüyüşe devam ettiğimiz sürece Kudüs'ün de özgürlüğü yakındır inşallah."

Tek listeyle seçime gidilen kongrede 467 oyla İlyas Akmeşe güven tazeleyerek başkanlığa yeniden seçildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video mesajının sunulduğu kongreye, Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Harun Karacan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fehmi Küpçü Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title