Haberler

AK Parti'den Hadım ve İdam Önerisi

Güncelleme:

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "İdam cezası ile sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalı" dedi.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası ile ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçeneklerinin yeniden tartışılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

"SİSTEMİ BUNA GÖRE DÜZENLEMEK VİCDANIN GEREĞİDİR"

İyimaya, yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan Aslan'ın muhatap olduğu cinsel şiddet ve vahşice öldürülmenin, insanlığa düşülmüş ağır bir leke olduğunu belirterek, "Hukukun mümkün kıldığı en katı cezayı katile tatbik etmek; bizleri sorumluluktan kurtarmaz. Ağır travmalardan ders çıkarmak ve sistemi buna göre düzeltmek; vicdanın, aklın ve bilimin gereğidir" dedi.

"ÇEKİRDEK ANAYASA NORMLARINI ÜRETMELİYİZ"

Büyük Meclis'in tabii misyonunun en başta yaşama hakkını korumak ve ona yönelik tehditleri caydırıcı-hukuk ile bertaraf etmek olduğunu kaydeden İyimaya, "Bu anlayış içinde; kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalıdır. Bu tür cezalara, yasama organının af veya benzeri azaltıcı yasalarla müdahalesini önleyecek çekirdek Anayasa normlarını üretmeliyiz" dedi.

"ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

En başta yaşama hakkı olmak üzere, temel hakları koruma misyonu uhdesinde bulunan Büyük Meclisin değerli Başkanına, iş bu misyondan kaynaklanan görev düşmektedir: Partiler, Başkanımız tarafından bu gündemle ziyaret edilerek, toplumun güvenini tazeleyecek ve caydırıcı hukuku yürürlüğe koyacak kısa süreli ve sınırlı bir norm çalışmasının sağlanmasının uygun olacağını düşünmekteyim. Yasama iktidarı, daha çok bu günler için vardır. Türkiye'mizin, Özgecan'ın ailesinin, dostlarının, hepimizin başı sağolsun. Özgecan'a Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet İyimaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

hadım edeckmiş. boş laf:

uc cocuk diye bangır bangır bağıran boşbakanınızın , bu dusuncesiz fikirleri toplumu bu hale getirdi. sorun hadım etmekle , idamla cözülecek gibi değil. önce aile yapılarını duzeltin. toplumun psikolojik sorunları inceleyin, onun tedavi yöntemi ne onu inceleyin. hala boş boş fikirlerle insanlarla alay etmeyin . topluma çok acı cektırdınız. inşallah allahda sizlere aynı acıları yaşatsın. insanları ruh hastası yaptınız. muslumanım diyorsunuz ama , icraatlarınızın muslumanlıkla hiç alakası yok.

4
3
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Nuri Alço, Tecavüzcü Coşkun ve onun gibileri televizyonlarda, sinemalarda ballandıra ballandıra anlatırsanız, başka sonuçlar beklemeyin kardeşim!. . Suçluyu iyi tespit edelim!. . . Yoksa bu durumda bir yere varamazsınız!. . Çare idam derseniz, Ülkenin yarısını idam etmek zorunda kalırsınız!. .

5
0
yanıtYanıtla
mustiMobil-ANDROID:

IDAM FELAN GELMEYECEK BOŞUNA KİMSE UMITLENMESIN GAZİNI ALACAK LAR MILLETIN OKADAR ZAMAN GECTIKCEDE UNUTULUR GİDER MALESEF GERÇEK BU

2
0
yanıtYanıtla
DERTLİMobil-ANDROID:

İDAM CEZASI GELSIN İSTİYORUZ. ÇÜNKÜ BAZI YASAKLAR TOPLUMU ÖZGÜRLEŞTİRİR.

2
0
yanıtYanıtla
özgecanI,unutmayacagIZ,,,:

Egitim sistemi, yeniden gözden gecirilmelidir, , olayin temeline inilmeden, yüzeysel yapilan seyler, , makyajdan öte gecmeyecek ve hicbir fayda saglamayacaktir. . .

0
0
yanıtYanıtla
dogrucu davutMobil-ANDROID:

cozum sureci pisligi varken idam falan gelmez

0
0
yanıtYanıtla
yiğdo 58Mobil-ANDROID:

masum bir kız yavrumuz yolcu olarak biniyor dikat edin lütfen bu kız tinerci sokağında değil hem toplum icinde calışan hemde bir cocuk babası böyle bir cani olabilirmi bu gibi insanlıktan nasibini almamış toplumun icinde birrer bombadır tek kelimeyle idam idam ancak böyleleri bu dilden anlar bu dilin adıda idam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title