Haberler

Ahmet Türk'e Yumruklu Saldırı

Güncelleme:

Samsun'daki Bulanık Duruşmasını İzleyen Ahmet Türk'e Yumruklu Saldırı Yapıldı.

MUŞ'un Bulanık İlçesi'nde geçen yıl Aralık ayında DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun işyerini ve arabasını yakmak isteyince, açtıkları ateş sonucu 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin bugün Samsun'daki duruşmasını izleyen Ahmet Türk'e yumruklu saldırı yapıldı. Saldırıda Ahmet Türk'ün dudağı kanadı. 2 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İsmail Çelik ile Uğur Keskinoğlu nun Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorguları sürüyor.

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve Mardin eski milletvekili Ahmet Türk ile Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanı ve Muş milletvekili Nuri Yaman, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ile Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen duruşma çıkışı, adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Bu sırada adliyeye yaklaşık 30 metre mesafade güvenlik bariyerlerinin dışında toplanan 10 kişilik bir grup "Niye geldiniz buraya şerefsizler" diye bağırdı. Milletvekili Sırrı Sakık, bunun üzerine güvenlik güçlerinden bu gruba müdahale etmesini isterken, "Konuşturmayın bunları. Nerede polis?" dedi. Bu grubun gösterisi birkaç dakika sürdü.

Ardından Ahmet Türk, adliye önünde yaptığı açıklamada ise davanın Muş'ta görülebileceğini söyledi. Ahmet Türk, açıklamasını bitirdikten sonra otomobiline binmek için yürürken, polisi ve güvenlik bariyerini aşan kimliği belirsiz 30-35 yaşında, kahverenkli kazaklı, siyah şapkalı bir kişinin peşpeşe yumruklu saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayan Türk'ün dudağı patlayarak kanarken, milletvekilleri ile saldırı yerine gelenler arasında kavga çıktı. Ahmet Türk, milletvekilleri ve diğer partililer tarafından arabaya bindirilirken, Sakık saldırgana tekme attı. Polis kavgayı bastırmakta zorlandı. Sakık, tepki gösteren yaklaşık 20 kişilik gruba, "Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdı. Güvenlik güçleri milletvekillerini otomobillerine bindirirken, polisler 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 20 dakika süren olayların ardından milletvekilleri otomobilleriyle ayrılırken, bir grup gösteri de arkalarından 'yuh' çekti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Murat SANDIKÇI- Hakan ÇELİKBAŞ- Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title