Haberler

Ağrı'da Fevzi Çakmak Mahallesi'ne Kürt İsyancısının Adı Verildi

Güncelleme:

Ağrı Belediye Meclisi, Eski Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan mahalleye, Kürt isyanını çıkarıp yöneten İhsan Nuri Paşa'nın ismini verdi.

Ağrı Belediye Meclisi, Erzurum Caddesi'ne, vefat eden ünlü yazar Yaşar Kemal'in adının verilmesini kararlaştırdı. Belediye Meclisi, Genelkurmay eski Başkanlarından Fevzi Çakmak'ın adının verildiği mahalleye de 1926-1930 yılları arasında Ağrı'da Kürt isyanı çıkarıp yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi.

"TARİHİ KARAR" BAŞLIĞI

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamada, iki mahalle ve bir caddenin isimlerinin değiştirilmesi ' Ağrı Belediye Meclisi'nden tarihi karar' başlığı ile duyuruldu. Belediye meclisinin dün yaptığı toplantıyla ilgili kararın yer aldığı resmi internet sitesinde de bu değişiklik, 'Belediyemizden tarihi karar' başlığı ile verildi.

YAŞAR KEMAL VE İHSAN NURİ PAŞA AĞRI'DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Yapılan açıklamaya göre, belediyenin aylık meclis toplantısında mahalle ve cadde adlarının değişikliği görüşüldü. Daha önce mahallelerde yapılan referandum sonucu çıkan isimleri değerlendiren belediye meclisi, Ağrı merkez Fevzi Çakmak Mahallesi'nin adını İhsan Nuri Paşa Mahallesi, Alparslan Mahallesi'nin adını ise Selahattin Eyyubi Mahallesi olarak değiştirdi. Ağrı'nın en yoğun caddelerinden olan Erzurum Caddesi'ne oy birliği ile dün toprağa verilen ünlü yazar Yaşar Kemal'in adını verdi.

DBP ÜYESİ DAHA FAZLA

DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Yaşar Kemal'in İstanbul'daki cenaze törenine katılması nedeniyle hazır bulunmadığı toplantıyı, Eş Başkan Mukaddes Kubilay yönetti. Başkan vekili Burhan Taşdemir, Başkan Yardımcıları Halef Keklik, Ömer Polat, Yazı İşleri Müdürü Orhan Coşkun'un hazır bulunduğu belediye meclisinde DBP'nin 18, AK Parti'nin 13 üyesi var. Belediye meclisinin isim değişikliği kararı, onaylanması için valiliğe gönderilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Çakmak Yaşar Kemal İhsan Nuri Ağrı Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Kel Nuri:

Alparslan adını değiştiriyorlar sözde kürt olan selahittin eyyubi nin adını veriyorlar. . nasıl bir işse selahattin eyyübinin kardeşlerinin tamamı azeri-türk sadece kendisi kürt oluyor. . kardeşlerinin adlarını okuyanlar kürt olmadığını görecek. . . aynen malazgirt savaşında kürtler yardım etti yalanı gibi. . önce algı oluşturuyorlar sonra CB dan tut Başbakanına kadar bu yalanlara inanıyor. . . neredeyse Hz. ademi kürt yapacaklar, aynen hz. nuhu kürt yaptıkları gibi. . . .

12
17
yanıtYanıtla
kürtm@m.m:

önce git biraz oku ve göreceksin çünkü RAWADİ Kürt aşireti azerbaycan daki en büyük kürt aşiretidir. ŞADDADİ kürt devletini de bu aşiret kurmuştur ayrıca HAZBANI Aşireti kendi ismimi taşıyan devleti kurmuştur SELAHATTIN EYYUBî nin dedesi Mervan oğlu Şadi saddadi devletinin merkezi olan DWIN den dir... Devamı daha çok oku biraz ondan sonra konuş ha malazgirt te de mervaniler 15 bir askerle alpaslana yardım ediyor

yanıt5
yanıt4
Dara:

Kùrtler, Hz, Muhammed`in sut Annesi Tùrk yapan sizler kadar Sizofrenlestilermi ?

yanıt1
yanıt1
AKSARAY KÜRTLERİ:

tebrik ediyorum. . . . . KÜRTLERİN ŞEHİRLERİNE KÜRT İSMİ YAKIŞIR. . . .

16
10
yanıtYanıtla
ay yildizm@m.m:

Batıdan defol git

yanıt7
yanıt6
azadi:

ayakta alkışlıyorum bu kararı. kürt katliamı yapan birinin ismi bu güne kadar nasıl kaldı orda.

14
11
yanıtYanıtla
akifmobilWeb@haberler.com:

İhsan nuri paşa gibi bir adama isyanci diyor herifler. Sizin yedi ceddinizi kurban etmem bu adama ulan.

14
6
yanıtYanıtla
türkiyeli:

hizmet edin hizmet!!!!! şu tabloya bak caddeyi çarşıyı pislik götürüyor bunlar cadde ismi değiştiriyorlar o isim değişti şimdi caddeler dahamı temiz oldu yıl olmuş 2015 halimize bakın en geri kalmış il olarak tarihe geçecez haberiniz yok doğubayazıtttı pislik içinde bıraktın harab ettin şimdi sıra ağrıyamı geldi çek pis ellerini memleketimin üzerinden

6
11
yanıtYanıtla
yüksekovalı:

hükümet övünsün bu kararla. . . . . Allah hepsinin belasını versin , yaşayacağınız en fazla yüz yıl sonra ölüp gideceksiniz hainlikleriniz kalacak

3
10
yanıtYanıtla
AHMETmobilWeb@haberler.com:

her yer pkk her yer direnişşşş

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title