Haberler

AFYONKARAHİSAR - Servis kazasında şoför öğrencilere "sıkı tutunun" demiş

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde 5 öğrencinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan öğrenciler, iki ay geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Kaza mağduru öğrencilerinden Hakan Tek, AA muhabirine, okul servisinin kaza günü çok hızlı gittiğini söyledi.

"Kapı, iple bağlıydı"

Köyden çıktıktan sonra hızdan dolayı devrilme tehlikesi atlattıklarını anlatan Tek, "Düz yolda giderken hakimiyetini kaybetti. 'Yavaş git' dedik, pazara yetişeceğini söyledi. 'Sıkı tutunun' dedi. Biz de 'tutunamıyoruz' dedik. Daha sonra kaza yaptı. O gün de kapı iple bağlıydı. Kazada bacağımdan, kolumdan ve başımdan yaralandım." dedi.

Hakan'ın annesi Fadime Tek de kazadan önce okula giderek müdürü uyardığını belirtti.

Okul servisinin kestirme yolu kullandığını dile getiren Tek, şunları söyledi:

"Ana yolu kullanmadığını söyledim. Bana söylenen, 'idare edeceksin' oldu. 18 dilekçe verdim, hepsi hasıraltı oldu. Elimde hiçbir kanıtım yok. Benim çocuğumu bu hale getirdiler. İlk çocuğum otizmli, eşim de iş kazası geçirdi. Hakan, benim elim ayağımdı. Çocuğum bir kere bana 'anne bizi dağ yolundan toplarsınız, araba çok hızlı gidiyor' dedi. Biz dağ yolundan değil düz yoldan topladık çocuklarımızı. 5 çocuk öldü. Geri kalanlardan yatalak olanlar oldu, engelli kaldı."

Şoför kaza sonrası minibüse bakmış

Kazada yaralanan Yağmur Duran ise kazadan sonra şoförden telefonunu istediğini belirterek, "Çocuklara bakmadı. Sadece o an arabasına baktı. Daha sonra üç kişi yardım çağırmaya gittik. Kapı iple bağlıydı. İscehisar pazarına yetişmeye çalışıyordu." diye konuştu.

Öğrencilerden Arda Demirel de kazadan önce kendisini eve uzak yerde indirmek istediğini belirterek, "Ablam inmek istemeyince şoför zorla indirerek arkasından vurdu. Kaza günü de bende bir şey yoktu. Arabadakileri indirdik. Daha sonra yardım istemeye gittik." diye yaşadıklarını anlattı.

Kazada kızını kaybeden Aysun Demirel ise adaletin yerini bulmasını istedi.

Olay

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Çatağıl köyü yakınlarında ilkokul öğrencilerini taşıyan A.Ş. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakalı minibüs, 11 Ekim'de sabah saatlerinde devrilmiş, kazada öğrencilerden İsmail (11), Nisa (14) ve Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ile Damla Duran (11) hayatını kaybetmiş, yaralanan 5 öğrenci hastanelere kaldırılmıştı.

Kazadan yara almadan kurtulan sürücü A.Ş. ile servis ihalesini alan İ.D. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title