Haberler

Afyonkarahisar'da Taksici Esnafından "Dolmuş Taksi" Eylemi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da bir grup taksici esnafı, geçmişte kendilerine "dolmuş taksi" izni verilmesine rağmen bu kararı uygulamayan Afyonkarahisar Belediyesine tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da bir grup taksici esnafı, geçmişte kendilerine "dolmuş taksi" izni verilmesine rağmen bu kararı uygulamayan Afyonkarahisar Belediyesine tepki göstererek konu ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Ellerinde dövizlere Merkez PTT binası önüne gelen yaklaşık 20 kişilik taksici esnafı, duruma tepki göstererek belediyeden kararın bir an önce uygulanmasını istediler. Grup üyeleri adına basın açıklamasını yapan Tekin Örenkaya, kentte taksici esnafı olarak çok zor durumda olduklarını kaydetti. Taleplerinin belediyeden bir türlü karşılanmadığını öne süren Örenkaya, "Güzel Türkiye'miz de olduğu gibi Afyon'umuzda da toplu taşıma araçları, servis araçları ve birçok toplu taşıma araçlarına gelinmeden önce sene 1972'den beri taksici esnafı halkımızı taşıma hizmetini en güzel şekilde icra ediyordu. Yani taksicilik Afyon'da geçmişi derinlerde olan taşıma sektörünün mihenk taşıydı. Ama bugün gelinen nokta taksici esnafı yani bizler tabiri caizse yaşam savaşı veriyoruz. Zira bizlerin de Afyonun esnafı olduğumuz geçindirmek zorunda çoluk çocuğumuzun olduğu, ailelerimizin olduğu, evimize ekmek götürmek adına çalışmamız, iş yapmamız gerektiği olgusunun memleketimizde kabul görmemesidir. Zor durumda olduğumuzu anlatmak için gerek dilekçe yazmak suretiyle gerekse sözlü müracaatlarımızla yeniden yapılandırılmamız, geçimimizi daha rahat şartlarda sağlayabilmemiz için ilgili makamlara başvuruda bulunduk. Ancak hangi kapıya gittiysek yüzümüze kapandı. 1995 yılında Afyon Belediyesinin taksici esnafına vermiş olduğu taksi dolmuş çalışma yetkisini genişletilmiş şekilde yasal düzenlemeler yapılmak suretiyle uygun çalışma ortamının bize sağlanmasını talep ettik. Talebimizin karşılanmasının çok da zor olmamasına rağmen her defasında reddedildik" diye konuştu.

"ZOR ŞARTLARDA YAŞIYORUZ"

Afyonkarahisar'da vatandaşların "dolmuş taksi" yönünde taleplerinin de olduğunu öne süren Örenkaya açıklamasına şöyle devam etti:

"Afyon'da tahminlerimize göre günde 10 bin araç hareket etmektedir. Bizlere bu imkan verildiğinde de trafik yoğunluğunu afaki derecede etkileyeceğini düşünmüyoruz. Bilakis halkımızın ulaşmak istediği yere daha çabuk varması adına Afyon'umuzun yenilikçi politikasına uyumu açısından yakışır bir hizmet olduğunu da ısrarla beli diyoruz. Taksi dolmuş memleketimizde taşımacılık sektörüne yeni bir soluk olarak gereklilik haline gelmiştir. Halkımızın da bu yönde talebi vardır. Afyon halkı her zaman her şeyin en iyisine layıktır. Her müracaatımız ilgili kurumlar tarafından reddedilmesi yerine 'arkadaşlar derdiniz sıkıntınız nedir, ne istiyorsunuz?' denilmesini yetkili kurumlarımızdan talep etmek adına bugün burada toplandık. Zor şartlarda yaşıyoruz, sıkıntıdayız, evimize ekmek götüremiyoruz. Bizler taksici esnafı olarak toplu taşıma gelirinden adaletli bir dağılımla payımıza düşeni kazanmayı arzu ediyoruz. Bizlerin taleplerinin yetkililer tarafından artık dikkate alınmasını bekliyoruz."

Basın açıklamasının ardından protestocu grup sessizce dağılıp taksilerinin başına döndüler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Örenkaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Öğretmene düzenlenen silahlı saldırının altından 3 yıl önce başlayan husumet çıktı

Öğretmene düzenlenen silahlı saldırının altından 3 yıl önce başlayan husumet çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title