Haberler

Afşin'de "Lavanta Kokulu Memleketim" projesi

Güncelleme:

Afşin Belediyesi tarafından hazırlanan 1 milyon 200 bin lira bütçeli 'Lavanta Kokulu Memleketim' projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi.

Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi ve DOĞAKA tarafından imzalanan 'Lavanta Kokulu Memleketim' projesi ile Afşin'e 1 milyon 200 bin lira yatırım yapılacak. Projenin imzalanmasının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, projeyle birlikte aromatik bitkiler alanında büyük bir tesisin hizmete açılacağını söyledi.

Lavanta, gül, Maraş nanesi olarak bilinen yarpuz ve kekik noktasında ilçeye has ürünleri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Güven, "'Lavanta Kokulu Memleketim' projesi bizim Afşin belediyesi olarak DOĞAKA'ya sunduğumuz bir projeydi. Projemiz kabul gördü ve geçen hafta çarşamba günü DOĞAKA sekreteriyle projeyi imzaladık. Projeyle üretim tesisleri kurulacak. İçerisinde bina tadilatı reyon yapımı gibi ayrıntılar var. Lavanta yağı üretimiyle ilgili 3 tonluk destilasyon tesisini hizmete açacağız. Özellikle lavanta üreten çiftçilerimizin ürünlerinin değerlendirilmesi ve günün ekonomik şartlarına göre pazarlanması gibi ihtiyaç duyduğumuz tesisleri kazanmış olacağız. Topraktan başlayıp ürün haline getirinceye kadar entegre işlemlerin tamamı Afşin'de yapılabilir hale gelecek. Çiftçilerimiz bir taraftan aromatik bitkiler ekip geçimlerini sağlarken diğer tarafta ticari kısmında iş adamlarımız bu işin ticaretine yavaş yavaş başlayıp ticari geliri de elde edeceğiz. Özellikle yerel kalkınma için çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Özellikle kadın istihdam arttırıcı bir proje. DOĞAKA ile yaptığımız bu projede kadınların istihdamının arttırılmasını ön plana aldık" dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in gayretlerinden etkilenen ve Hüyüklü Mahallesinde 2 dönüm araziye lavanta eken Ali Kaya lavantadan elde ettiği yağı Afşin Belediyesine teslim etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Akdeniz Afşin Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title