Haberler

Aeü'de "Cengiz Aytmatov" Konferansı Düzenlendi

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Türkoloji topluluğu tarafından "Aytmatov Anlatılarında İnsan" konulu konferans düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Türkoloji topluluğu tarafından "Aytmatov Anlatılarında İnsan" konulu konferans düzenlendi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz konuşmacı olarak katıldı.

Cengiz Aytmatov'un kişiliği, eserleri ve hayatı hakkında bilgi vererek onun Türk dünyasının en büyük yazarlarından biri olduğunu ifade eden Korkmaz, Aytmatov'un kitaplarında insan olmanın hakikatlerini anlattığını söyledi.

Korkmaz, şunları kaydetti:

"İnsanın yapısı ve ruhu ile göründüğünün ötesinde bir varlıktır. Yaşadığı toprakların özelliklerine sahip olduğunu unutmamalıyız. Topraklar, üzerilerinde yaşayan insanların kaderleri olur. Bu da Cengiz Aytmatov'un hayatına da yansımıştır. Aytmatov'un eserlerinin dünyada 170 dile çevrilerek okunduğu da onun her kesime hitap ettiğini de göstermektedir. Aytmatov susarak, suskunluğun gücü ile eserlerini ortaya koymuş ve çalışmalarını yürütmüştür."

Konferansın ardından Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan ile Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Korkmaz Cengiz Aytmatov Kafkasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title