Haberler

Adli Tıp Önünde "Geç Tahliye Ettin" Protestosu...

14 Yaşında Gasp ve Kapkaç Suçundan Tutuklanan ve Kaldığı Maltepe Cezaev'inde 17 Yaşında Lösemiye Yakalanan Abdullah Akçay'ın Hayatını Kaybetmesi Üzerine Çağdaş Hukukçular Derneği Protesto Gösterisi Düzenledi.

14 yaşında gasp ve kapkaç suçundan tutuklanan ve kaldığı Maltepe Cezaev'inde 17 yaşında lösemiye yakalanan Abdullah Akçay'ın hayatını kaybetmesi üzerine Çağdaş Hukukçular Derneği protesto gösterisi düzenledi.

Adli Tıp Kurumu'nun Yenibosna'da bulunan yerleşkesi önünde toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi'nin geç karar verdiğini ifade etti.Grup adına açıklama yapan Avukat Güçlü Özdemir, Abdullah Akçay'ın tedavisinin seyri her an ölebileceğine işaret etmesine rağmen Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi'nin hastanın cezaevinde kalabileceğine dair rapor düzenlediğini ifade etti. Özdemir, Akçay'ın Adli Tıp Kurumu'nun 14 Temmuz 2010 tarihli raporunda cezaevinde daha fazla kalamayacağının belirtildiğini ancak Akçay'ın 15 Temmuz'da hayatını kaybettiğini belirtti. Özdemir şöyle konuştu : 'Akçay'ın hayatı Adli Tıp, İnfaz savcılığı ve Yargıtay arasında gidip gelerek, son buldu. Ceza erteleme kararına rağmen serbest kalamadı. Tıpkı Güler Zere'de olduğu gibi Abdullah hakkındaki infaz ertelenme kararı, hastalığın artık geri dönüşü olmayan evresinde husule gelmiştir. 11 aylık süre boşa geçirilmiş ve adeta ölmesi beklenmiştir. Sorunun kangren hale gelmesinin temel nedeni Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi'nin verdiği kararlar ve bu dairenin başındaki kişi olan Nur Birgen'dir. Birgen ve ekibi hasta tutuklu ve hükümlüler hakkında vermiş olduğu kararlar insanların göz göre göre ölümüne sebep olmaktadır. Bu yönüyle kanaatimizce açıkça suç işlenmektedir.'

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title