Haberler

Adana - Vali Vekili'Nden Nevruz Azarı

Adana'da 16 Birlik ve Derneğin Bir Araya Gelerek Kurduğu Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu'nun Düzenlediği Nevruz Bayramı Etkinliklerine Katılan Vali Vekili Fikret Deniz, Kutlamalara Katılan AK Parti ve MHP'li İki İlçe Belediye Başkanını Nevruz Alanını Siyasi Arenaya Çevirmekle Suçlayıp, Etkinliği Organize Eden Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı Fehmi Arazlı'yı Azarladı.

ADANA'da 16 birlik ve derneğin bir araya gelerek kurduğu Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu'nun düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliklerine katılan Vali Vekili Fikret Deniz, kutlamalara katılan AK Parti ve MHP'li iki ilçe belediye başkanını Nevruz alanını siyasi arenaya çevirmekle suçlayıp, etkinliği organize eden Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı Fehmi Arazlı'yı azarladı.

Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki mesire bölgesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yarımadada düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Adana Vali Vekili Fikret Deniz, AK Parti Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Halis Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dernek temsilcileri ile yaklaşık bin kişi katıldı. Panayır alanını andıran kutlamalarda dernek üyeleri, yöresel kıyafet, yemek ve süs eşyalarını sundu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı Fehmi Arazlı, Türklerin güçlü birlikteliğini bozmak ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin olduğunu savundu.

Daha sonra söz alan MHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü son günlerde düzenlenen nevruz programlarında açılan pankartlara sert tepki gösterdi. Sözlü, 'T.C. Kürdistan'dan defol gibi pankartlar' asanların kendilerinden hoşgörü beklememesini isteyerek, "Kardeşliğin birliğin simgesi Nevruz, isyanın başkaldırının simgesi haline getirildi. Nevruz'u istismar edenlerle hesaplaşacağız. Eğer bu açılan pankartları hazmetmek demokratlıksa biz demokrat değiliz. Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyenlere 'güvercin 'deniyor. Böyle güvercinlere lanet olsun" diye konuştu. Sarıçam Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Zenbilci ise, birilerinin Nevruz'u kullanarak bölücülük yapmaya çalıştığını, buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Konuşma sonrası mikrofona geçen Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise belediye başkanlarının sözlerine tepki göstererek programın siyasi alana çevrilmemesini istedi. Kutlamaların Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın programı olarak düzenlendiğini anımsatan Deniz, şöyle konuştu:

"Nevruz demek sevgi ve kardeşlik demek. Tüm Türkiye'de bu bayram böyle kutlanıyor. Anadolu çok güçlü bir coğrafyadır. Bu coğrafyada iddialı olmazsan, seni yaşatmazlar. Ama biz millet olarak çok güzlüyüz, korkulara gerek yok. Biz herkesi kucaklayarak, bütün ülkeyi, hatta tüm insanları kucaklayarak Osmanlı gibi sevgiyle yaşamalıyız. Korkular bizim aklımıza pranga vuruyor. Burası da devletin kutlattığı bir bayramdır, siyasi arenaya çevirmeye gerek yok burayı. Türkiye'de ben Adana vali vekili olarak 'Bu ülkeyi tek ben seviyorum' dersen, bana İsmet Paşa'nın meşhur sözü gibi 'Hadi canım sen de' derler. Ben ancak 70 milyon kadar bu ülkeyi sevebilirim. Bu ülkeyi sevmek hiç kimsenin tekelinde değildir."

Konuşmasının ardından protokol çadırına doğru yürüyen ve sinirli olduğu gözlenen Deniz, kendisini karşılayan Fehmi Arazlı'ya, "Bu ülkeyi tek siz mi seviyorsunuz yahu, tek siz mi seviyorsunuz? Programın dışına çıktınız. Ben konuşmasını bilirim, çok daha iyi konuşurum" diye azarladı. Yerine oturan Deniz'i, Vali Yardımcısı Halis Arslan sakinleştirmeye çalıştı. Deniz'in tepki gösterdiği belediye başkanlarından Sözlü, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, "Ben Vali Vekilimizi yakinen tanırım. Milliyetçi ve vatanperver olduğunu biliyorum. Milli duyguları paylaşmak açısından da aynı hissiyatı taşıdığımıza inanıyorum. Kime cevap vermiş bilemiyorum" diye konuştu.

Protokol çadırında yaşanan gerginliğin ardından çeşitli halk oyunları ekipleri yöresel gösteriler sundu. Büyük beğeni toplayan gösterilerin ardından Adana Halk Ozanları Derneği üyeleri, atışmalar yaptı. Daha sonra İsmet Atlı Güreş Okulu öğrencileri ile Ceyhan Belediyesi Güreş Kulübü sporcuları temsili bir Karakucak güreşi sundu. TEMA Vakfı Adana Temsilciliği de, 'Yavru Tema' adlı bir mizanseni canlandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title