Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından haklarında dava açılan 2'si tutuklu 3 eski polisin yargılanmasına başlandı.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından haklarında dava açılan 2'si tutuklu 3 eski polisin yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya daha önce polislikten ihraç edilen tutuklu sanıklar Murat Demirbaş ve Ahmet Kaya ile tutuksuz yargılanan Doğan Bilir ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Kaya, "etkin pişmanlık"tan faydalanmak istediğini belirterek, bildiklerini anlatacağını söyledi.

Kaya, 2007-2008 yıllarında örgütle yollarının kesiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı lojmanda oturduğumuz süre zarfında Turulsan Kafalı, beni kandil günlerinde evine davet etti. Burada Ahmet Yılmaz, Harun Çetin ve Kenan Mutlu'yu gördüm. İsimlerini bilmediğim 2 polis daha vardı. Burada BOTAŞ'ta mühendis olduğunu söyleyen 'Hakan' adında bir kimse dini konulardan bahsetmeye başladı. Sonra 2011-2012 yıllarında Turulsan tekrar çağırdı beni, yine aynı kişileri gördüm. Bu sohbette Fetullah Gülen'in CD'si izlendi ve Risale-i Nur okundu.

Bu sohbet toplantılarında Türkçe olimpiyatlarından söz ediliyor ve övülüyordu. 'Hakan'ın Ankara'ya tayini çıktı.' dediler. Hakan gidince bize Turulsan Kafalı, Yasin Aydoğan'ı öğretmen olarak tanıttı ve Aydoğan bizlere sohbet vermeye başladı. Emniyet içerisinde sohbet grupları trafik, asayiş, terörle mücadele şeklinde birimler halinde ayrılmıştı. Her sohbet grubu 25 kişiden oluşmaktaydı."

"Sohbet toplantılarının yapıldığı evlerde bekar polisler kalıyordu"

Sohbet gruplarından Hamdi Kaya ve Kafalı'nın sorumlu olduğunu dile getiren Kaya, Hamdi Kaya'nın daha sonra Ankara İstihbarat Daire Başkanlığına tayinin çıktığını söyledi.

Kaya, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Yasin Aydoğan da 'Başka bir grupla ilgileneceğim.' diyerek bizim grubu bıraktı. Turulsan, bir gün bizleri Adana'ya İller Bankası lojmanlarına çağırdı. 'Kamil' adında İller Bankasında çalışan bir şahısla tanıştırıldık. Kamil de Fetullah Gülen CD'lerini bizlere izlettirerek Risale-i Nur okudu. Kamil, bu sohbet toplantısında telefonlarımızı toplayarak bana, Turulsan'a ve Ahmet Yılmaz'a ByLock'u yükledi. 'Sizlere dini içerikli mesajlar göndereceğim.' dedi. Ben bu programın gizli bir haberleşme programı olduğunu bilmiyordum. Sohbetler Ceyhan'da, Çınar Hastanesi'nin arkasında bulunan bir apartman dairesinde ve adliye karşısında bulunan bir ara sokaktaki apartman dairesinde gerçekleştiriliyordu. Sohbet toplantılarının yapıldığı evlerde bekar polisler kalıyordu."

Kaya, örgütün okul ve dershanelerine gitmediğini, bildiklerini anlattığını öne sürerek, tahliye ve beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Murat Delibaş da FETÖ/PDY'ye ait ByLock programını kullanmadığını ileri sürerek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Demirbaş ve Kaya'yı adli kontrol şartıyla tahliye ederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Demirbaş Hamdi Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title