Haberler

Adana'da Şırdan Cinayeti

Adana'da, şırdan dolması satışı yüzünden çıkan kavgayı ayırmak isterken bir kişiyi öldürdüğü ileri sürülen sanık, "Ben havaya ateş ettim, kimseyi öldürmedim" diye kendisini savundu.

Adana'da, şırdan dolması satışı yüzünden çıkan kavgayı ayırmak isterken bir kişiyi öldürdüğü ileri sürülen sanık, "Ben havaya ateş ettim, kimseyi öldürmedim" diye kendisini savundu.

Olay, 26 Aralık 2011 günü merkez Seyhan ilçesinin Ova Mahallesi'nde meydana geldi. Adana'nın yöresel yemeği şırdan dolmasının satışı için Ova Mahallesi'nde kahvecilik yapan Abdulhamit Temel, işyerinin önünde şırdan satmaları için

tanıdıkları Mehmet Şirin Sarıgül ile Kadir Atakol'a izin verdi.

Kendisinden habersiz üstü ev altı kahvehane olan işyerinin önüne tezgah kurulmasına sinirlenen Çetin Yaşar, "Burada aile var, eşimiz, çocuklarımız girip çıkıyor. Buradan tezgahı kaldırın" demesi üzerine kavga çıktı. Kavgada evin ikinci katından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu Niyazi Yaşar kafasına isabet eden kurşunla öldü.

Kavgayı yatıştırmak isterken havaya açtığı ateşle Yaşar'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kahveci Abdulhamit Temel de Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen Temel, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Yaşar'ı öldüren merminin kendi tabancasından çıkmadığını iddia eden Temel, şöyle konuştu: "Niyazi, elindeki tüfekle kalabalığa doğru 3 el ateş etti. Ben de olay büyümesin, ortalık sakinleşsin diye tabancamla bir el havaya ateş ettim. Sonra Niyazi'nin vurularak öldüğünü öğrendim. Niyazi'ye isabet eden merminin benim tabancamdan çıkmadığını düşünüyorum. Ben öldürmedim, suçsuzum"

Öldürülenin eşi Feride Yaşar (28), sanıktan şikayetçi olurken, ağabeyi Çetin Yaşar (44) şikayetçi olmadı. Yaşar, "Olay sırasında ne sanığın ne de başkasının elinde silah görmedim" diyerek sanıktan şikayetçi olmadı.

Metin Yaşar (23) ise öldürülen amcasını olay yerine kendisinin çağırdığını belirterek şöyle konuştu: "Amcam tüfekle geldi. Kalabalık grubu dağıtmak için 3-4 el havaya ateş etti. Ardından da yere düştü. Dışarıda kimin elinde silah vardı bilmiyorum. Amcama isabet eden kurşunun kimin silahından çıktığını bilmiyorum."

Duruşma, olayla ilgili yaşları küçük olduğu için Adana 1. Çocuk Mahkemesi'nde dava açılan M.S. ve M.A.A. ile ilgili dosyanın mahkemeye getirtilip incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çetin Yaşar Metin Yaşar Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title