Haberler

Adana'da AK Parti ile CHP Adayının İtiraz Dayanışması

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü'nün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı Adana'da ikinci sıradaki Ak Parti'nin adayı Abdullah Torun ile CHP adayı Yıldıray Arıkan'ın gece geç saatte düzenlediği basın toplantısından, CHP İl Başkanı'nın habersiz olduğu, seçim kurullarına bir itirazlarının da olmadığı ortaya çıktı.

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan dün gece Ak Parti adayı Abdullah Torun'u ortak basın toplantısı yapmaya davet etti. İki partinin başkan adayları saat 22.00'de ortak basın toplantısı düzenledi. İlk açıklamayı yapan CHP'li Arıkan, seçimlerde kural hatası yapıldığını bu nedenle seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini savundu. CHP'nin Çukurova Belediye Başkanı olduğunu da hatırlatan Arıkan, sosyal demokrat kitlenin takip ettiği bazı medya kuruluşlarını Adana'da anket manipülasyonu yapmakla suçladı. Ak Parti karşıtlarının güçlü adaya oy verilmesi telkini ve MHP adayının adres gösterildiği iddialarına değinen Arıkan, "Adana'da seçmenin iradesi çalındı. 25 yıldır Adana'da seçim hileleri hep gündeme gelmiştir. Maalesef bu seçimde yine aynı kurallar işlemiş, aynı durumlar ortaya çıkmıştır" dedi.

OYLAR YENİDEN SAYILSIN

AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun ise, seçimlerde birçok kural hatası yapıldığını oyların yeniden sayılması, sayım sonucunda kamuoyunun tatmin edilmemesi halinde seçimlerin yenilenmesi gerektiğini savundu.

Torun, "Adana seçimleri 2009'daki seçimler dahil olmak üzere üzerinde, her türlü gölgeyi barındıran bir sistem, bir yapı üzerinde yapılıyor. Birçok kurallar hatası oluşmuştur, tam kanunsuzluk hali mevcuttur. Bu nedenle 50 bin seçmenin oyu iptal edilmiştir" diye konuştu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldıray Arıkan Abdullah Torun Hüseyin Sözlü Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title