Haberler

Adana Çukurova'da Etem Çalışkan Sanat Günleri Coşkusu

Anıtkabir'in hatlarının hocası Emin Barın ile birlikte, Atatürk'ün gerçek imzasına bağlı kalarak kaligrafik çalışmasını hazırlayan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan adına Adana ve Mersin'de gerçekleştirilen sanat günleri, büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Anıtkabir'in hatlarının hocası Emin Barın ile birlikte, Atatürk'ün gerçek imzasına bağlı kalarak kaligrafik çalışmasını hazırlayan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan adına Adana ve Mersin'de gerçekleştirilen sanat günleri, büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Adana Tabib Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca düzenlenen ve 27 Mayıs'a dek sürecek 'Etem Çalışkan Sanat Günleri', 'Senfonik Kaligrafi' sergisi ve 'Ben ve Kendim' adlı imza günüyle başladı. Sergiler, konserler, dans gösterileri, film gösterileri ve panellerin yapılacağı etkinliklerin ilkinde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde, sanatseverlerle buluşan Etem Çalışkan, kitaplarını imzaladı. Sergide ise Etem Çalışkan'ın dışında İhap Hulusi, Emin Barın, Savaş Çevik, İslam Seçen, Mesut Dikel gibi ustalardan ve Etem Çalışkan'dan etkilenen gençler ile Maya Akademisi'nde eğitim gören çocukların da eserleri yer aldı.

'YAZININ İCADI MİLATTIR'

Etkinlikte, sanatseverler Tarsus doğumlu olan Etem Çalışkan'a büyük ilgi gösterirken, eserlerini inceleyip hakkında görüş alışverişinde bulundu. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte katılımcılara seslenen Etem Çalışkan, "İnsanlık tarihi yazıyla başladı. Benim yaşım 6016. Herkese günaydın. Yazının icadı insanlar için milattır. Amacım yazıda çok çeşitlilik. Elimden geleni değil, yarın yeni bir şeyler yapmaya başlayacağım" dedi. Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Ulaş Toros ise "Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Sergi ve imza gününün ardından aynı yerde Emin Barın'ın 'Beşi Bir Yerde' adını verdiği öğrencileri buluştu. Haluk Uygur'un yönetttiği panelde, Orhan Apaydın sanatçının gazeteciliği ve Çukurova sevgisini, Savaş Çevik ve İslam Seçen sanatçılığını, Güven Boğa da Atatürk portreleri ile nasıl ünlendiğini anlattı.

27 MAYIS'A DEK SÜRECEK

Bir sanat festivali olarak düzenlenen Etem Çalışkan Sanat Günleri kapsamında 27 Mayıs'a dek Adana ve Mersin'de çeşitli etkinlikler yapılacak. 26 Mayıs'ta Mersin'de Olba Fotoğraf Derneği'nde 'K. Atatürk ile Etem Çalışkan' adlı en güzel Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi izlenime açılacak. 27 Mayıs'ta Adana'da Başkent Hastanesi'nde Etem Çalışkan'ın Hürriyet ve Milliyet gibi gazetelerde yayınlanan çizim ve tasarımları sergilenecek. Yine aynı yerde Sinematek Adana film gösterimi düzenleyip Etem Çalışkan ile kısa bir söyleşi düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Etem Çalışkan Emin Barın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title