Haberler

Adana-Belediye Atölyesinden Eylül'e Fizik Tedavi Aparatı

Adana'nın Yüreğir ilçesinde fiziksel ve zihinsel engelli Eylül Subaşı (12), ilçe belediyesinin bakım atölyesinde özel tasarlanan aparat sayesinde, evinde fizik tedavi olmaya başladı.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde fiziksel ve zihinsel engelli Eylül Subaşı (12), ilçe belediyesinin bakım atölyesinde özel tasarlanan aparat sayesinde, evinde fizik tedavi olmaya başladı.

Tahsilli Mahallesi'nde 1 yaşındayken geçirdiği havale sonucu yaşamını yatakta sürdürmek zorunda kalan Eylül Subaşı'nın ailesi, yaşının ilerlemesi nedeniyle kızlarını fizik tedaviye götürmekte zorlanmaya başladı. Aile durumu Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a bildirip yardım istedi. Başkan Çelikcan da ilgili birimlere Eylül'ün ihtiyacı olan aparatın temin edilmesi talimatını verdi. Aparatı piyasada bulamayan görevliler, Yüreğir Belediyesi bakım onarım çalışanlarıyla Eylül'ün fizik tedavisine yardımcı olacak bir aparat tasarladı. Kısa sürede tamamlanan aparat, Başkan Çelikcan tarafından Şubaşı Ailesi'ne teslim edildi. Aparatı evde deneyen Eylül çok mutlu olurken ailesi de büyük sevinç yaşadı.

Bundan sonra fizik tedavi merkezlerinde yapılan hareketlerin aynısının evde yapacaklarını ve iyileşme sürecinin hızlanmasını beklediklerini belirten baba Halil Subaşı, Kızım büyüyünce hastaneye götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Tedavi süresi de kısaydı. Bundan sonra fizik tedavi uzmanlarının tavsiyelerine uyarak yavrumuz evde rahat bir şekilde çalışmasını sürdürecektir dedi.

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini hizmete açtıklarını belirten Başkan Mahmut Çelikcan ise Engelli vatandaşlarımız artık evlerine kapanmıyorlar. Eylül kızımızın durumunu duyunca ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Arkadaşlar böyle bir çözüm bulmuşlar. Kızımızın artık evinde ailesinin de desteği ile egzersizlerini yaparak iyileşmesini temenni ediyorum diye konuştu.

Engellisine sahip çıkan toplumların gelişmiş toplumlar olduğunu belirten Başkan Çelikcan, belediye olarak ilçedeki tüm engellilerin ihtiyaçlarını giderdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Subaşı Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title